Copa Catalunya
Esports Futbol 09/08/2011

L'Espanyol guanya la Copa Catalunya contra el Barça amb un hat trick de Thievy (3-0)

El futbolista francès ha anotat els tres gols del seu equip i ha deixat sentenciada la final contra un Barça excessivament inofensiu en les accions atacants

Thievy, en una jugada de la Copa Catalunya / JOMA GARCIA

BarcelonaUn hat trick de Thievy a la segona meitat han donat la Copa Catalunya a l'Espanyol davant un Barça que, tot i buscar la porteria blanc-i-blava, li ha faltat intensitat als últims metres.

Els dos equips han saltat al terreny de joc amb ganes de futbol i han buscat el gol sense complexos. La primera ocasió l'ha tingut l'Espanyol, per mitjà de Thievy, que malgrat quedar-se sol davant la porteria blaugrana no ha encertat en rematar entre els tres pals. I després, Gerard Deulofeu no ha pogut completar un contraatac que ha acabat amb la pilota a corner.

La primera part ha estat molt vistosa, i ha tingut més ocasions de gol: Luis García i Cristian Alfonso, per part de l'Espanyol; i Deulofeu per part blaugrana -amb un xut que ha sortit excessivament creuat-. I al minut 40, Cristian Alfonso ha pogut introduir la pilota al fons de la xarxa, però l'àrbitre ha invalidat l'acció per fora de joc previ.

I a l'inici de la represa, l'Espanyol sí que ha trobat porteria. Thievy ha rebut la pilota a la banda esquerra i ha avançat a l'interior de l'àrea, anant-se'n d'un defensa i superant el porter Oier amb un bon xut creuat al minut 50. I només uns minuts després, al 53, Thievy ha aprofitat una bona passada de Luis García per fer un bon retall a l'interior de l'àrea i anotar el segon gol, també d'un xut creuat.

El Barça ha intentat avançar línies, però no ha pogut fer res per anotar cap gol. Els blaugranes han buscat la porteria rival però els ha faltat intensitat els darrers metres. Tot el contrari que l'Espanyol, que s'ha mantingut molt segur i que ha esperat per sortir amb rapidesa al contraatac. I així, Thievy ha anotat el tercer gol quan només faltaven 10 minuts per acabar el partit.

El Barça ha afrontat la final amb jugadors del filial, com ja va fer a les semifinals, i amb Eusebio a la banqueta. Una de les novetats és la presència de Grimaldo, que debuta amb el primer equip amb només 15 anys, convertint-se en el tercer futbolista més jove a jugar un partit amb la primera plantilla.

Espanyol 3 - Barça 0

ESPANYOL: Casilla, Galán (Senén, min.46), Canal, Zou, Clerc, Luís García, Javi López, Cristian Alfonso (Kilian, min.74), Thievy (Albarran, min.86), Cristian Gómez i Pirulo (Víctor Álvarez, min. 74).

BARÇA: Oier; Rosell (Belliu, min.46), Sergi Gómez, Armando, Grimaldo; Gustavo (Riverola, min.54), Espinosa (Dos Santos, min46), Rafinha; Saúl (Carmona, min.46), Cuenca (Dongou, min.71) i Deulofeu.

GOLS: 0-1: Thievy, min.49. 0-2: Thievy, min.53. 0-3: Thievy, min.76.

ÀRBITRE: Miranda Torres. Sense targetes.

ESTADI: Nou Estadi de Tarragona. Uns 5.800 espectadors.