BARÇA
Esports Futbol 20/04/2011

València es prepara per a la final més esperada dels darrers temps

Més de setze mil culers amb entrada seran presents a València aquest dimecres a la nit, on l'equip de Pep Guardiola pot guanyar el seu primer títol de la temporada

David Jover
2 min
La Fan Zone del Barça, preparada

BarcelonaEl tercer clàssic de l'any, el segon en menys de cinc dies, ja és aquí. Barça i Reial Madrid jugaran aquest dimecres una de les finals de la Copa del Rei més esperades pel públic. L'expectació que ha aixecat aquest partit és molt alta i es preveu que hi hagi molta tensió dins i fora del camp. El guanyador se sabrà al voltant de dos quarts de dotze de la nit, moment on Barcelona o Madrid alliberaran la tensió acumulada durant tota la setmana.

Pinto i deu més

Guardiola no va voler donar gaire pistes però va deixar clar que José Manuel Pinto serà a l'onze inicial demà a Mestalla per la seva trajectòria en Copa i perquè deixar-lo fora “seria una falta de respecte a ell i al grup”. En Pep no té cap dubte.

La gespa, al gust del bon futbol

Després de la polèmica creada el passat dissabte perquè la gespa del Bernabéu estava més alta del que marquen els cànons, aquesta nit a Mestalla la gespa estarà perfecte, radiant. El tall s'ha fet a 25 mil·límetres, quatre menys que a Madrid. Per tant, el Barça se sentirà gairebé com a casa jugant a València i amb un terreny de joc que es regarà minuts abans de què doni inici el matx.

L'himne, a tot drap

I és que les autoritats han confirmat que per tal d'evitar els xiulets que es van sentir fa dos anys al mateix escenari –la final va ser Barça-Athletic Club– posaran l'himne d'Espanya a 120 decibels, és a dir, tan fort com si un avió volés a poca alçada. El soroll, però, se situarà sobre el llindar del dolor.

Accessos i transports

I és que a la zona propera a l'estadi de Mestalla només hi podran accedir aquells periodistes acreditats i els aficionats que posseeixin entrada. Les normes aquesta vegada són prou clares i es volen evitar al màxim els possibles enfrontaments entre aficionats.

Pel que fa a la ciutat de Barcelona, TMB obrirà el metro fins a les dues de la matinada, deixant marge de maniobra a aquells que vulguin, en cas de triomf, celebrar-ho a diferents llocs de la ciutat. D'altra banda, Renfe ha habilitat fins a 8.200 places per arribar a la ciutat del Túria repartides en trens convencionals i Euromed.

stats