Futbol Femení
Esports Futbol 29/04/2012

El Barça femení guanya la Reial Societat (2-0) i fa un pas decisiu per ser campió de lliga

Les blaugranes han resolt, amb patiment, el seu duel contra un equip basc molt ordenat i poden guanyar el títol si divendres vinent derroten l'Athletic a Lezama

Marta Corredera en una acció de la primera volta contra la Reial Societat a Zubieta

BarcelonaQueden encara quatre jornades per acabar la Primera Divisió femenina i el Barça, que té sis punts de marge sobre el segon classificat, pot proclamar-se campió de lliga la pròxima jornada si derrota l'Athletic Club, el seu perseguidor, a Lezama. Un empat ajornaria la celebració, com a mínim, una setmana, mentre que una derrota reduiria a tres els punts de diferència entre catalanes i basques i posaria emoció alguna setmana més.

Les noies que entrena Xavi Llorens han fet un pas molt important aquest diumenge, després de derrotar 2-0 la Reial Societat, en un partit molt disputat que han acabat resolent Soni, primer, i Vicky a cinc minuts del final. L'Athletic no ha fallat i ha golejat 1-6 El Olivo a Vigo.

El tercer classificat és l'Espanyol, que aquest matí ha derrotat amb comoditat el Lagunak per 2-5. Lianne Sanderson i Torrejón han permès l'equip de Luis Carrión marxar 0-2 al descans. Les navarreses, lluitant per la permanència, han intentat reaccionar, però després de retallar diferències han vist com Brenda, Maripaz i Joanna Lohman tornaven a obrir distància. A les acaballes, el Lagunak ha maquillat la derrota amb el segon gol.

A Sant Adrià, un Sant Gabriel amb moltes jugadores joves a l'onze titular ha derrotat amb solvència el Collerenc (3-1). Dori, després d'una bona triangulació ofensiva amb Marta Cubí i Tania Moyano, ha obert el marcador. Marina, amb alguna intervenció de mèrit, ha salvat l'avantatge local i, poc després, Georgina ha fet el 2-0 que donava tranquil·litat. Després del descans, l'eterna Pili ha retallat diferències a favor del 'Colle', però Tania Moyano ha tallat tota opció de remuntada fent el 3-1 definitiu.

Jugat a la tarda, l'Estartit ha caigut derrotat 4-0 a Saragossa a mans d'un bon Prainsa. Les noies de Rafel Gil, 13es amb 26 punts, es mantenen quatre punts per sobre del descens, que tanquen el Màlaga i el Lagunak amb 22.