Futbol Femení
Esports Futbol 01/11/2014

El Barça femení trenca el mur del Llevant i se situa líder provisional (3-0)

Les blaugranes desfan l'empat sense gols amb un xut des de lluny de Vicky. Sobre el temps afegit, Gemma i Willy completen un triomf que afegeix pressió a l'Athletic, que juga a casa (20h)

BarcelonaEl Barça femení segueix escalant posicions jornada rere jornada i aquest dissabte s'ha desfet per 3-0 del Llevant, que arribava a Sant Joan Despí compartint lideratge amb l'Athletic, i s'ha situat provisionalment en primera posició. La classificació de les blaugranes, però, podria canviar aquesta nit, si el conjunt basc fa la feina a Lezama davant el Santa Teresa (20h).

Al matí, però, les noies de Xavi Llorens no han fallat i han superat un defensiu i ordenat Llevant. L'equip d'Antonio Contreras s'ha replegat a la frontal de l'àrea, amb la línia de tres migcampistes incrustada pocs metres per davant de la defensa. A dalt, esperaven el seu torn al contraatac Olga, Adriana i Sheila, tot i que els ha costat trobar transicions per aparèixer. Amb paciència i no sempre amb solucions, el Barça ha anat acceptant el domini de partit i ha intentat atacar amb criteri. Xuts llunyans, centrades i alguna combinació impossible entre línies han apropat les blaugranes a la porteria de Sandra Paños. Però cap acció ha pogut trencar el 0-0 abans del descans.

Ha sigut a la represa quan el Barça ha trobat el primer gol, obra de Vicky. La migcampista de Terrassa ha rebut una passada lateral de Corredera i, des de gairebé 30 metres, ha xutat. El seu llançament ha agafat descol·locada la portera granota, que no ha pogut impedir que la pilota entrés. Faltava mitja hora de partit, però el Barça havia fet el més complicat, obrir la llauna, trencar el mur defensiu.

El guió de partit no ha canviat malgrat la necessitat de remuntada del conjunt valencià i el Barça ha anat deixant passar els minuts amb tranquil·litat. Després d'un ensurt amb un xut de falta d'Olga que ha marxat fregant el pal de la porteria d'una Ràfols gens exigida, ha arribat la sentència. Gemma Gili ha fet el segon gol just al minut 90, després d'una bona acció d'esquena a porteria de Mariona, i Willy, rematant de cap una centrada des de la dreta de Núria Garrote, ha tancat la victòria amb el 3-0 superat el temps reglamentari.

Aquest diumenge es completa la jornada. Destaca el partit que enfrontarà el Sant Gabriel amb la Reial Societat (11h) al Municipal Ruiz Casado, en un partit decisiu per a les del Besòs, enfonsades a la zona baixa. Tampoc les txuri-urdin viuen gaire allunyades de la cua. L'Espanyol, d'altra banda, rebrà a Sant Adrià el Prainsa Saragossa, amb la intenció de seguir donant continuïtat als seus bons resultats per consolidar les posicions de copa.