LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 28/03/2012

El Bayern enllesteix la feina al camp de l'Olympique de Marsella (0-2)

Els bavaresos, amb gols de Mario Gómez i Arjen Robben, s'acosta a les semifinals, on s'haurien de trobar amb el Madrid

Robben, celebrant el segon gol del Bayern a Marsella

MarsellaUn gol de Mario Gómez i un altre de Arjen Robben han donat la victòria del Bayern de Munic al camp de l'Olympique de Marsella (0-2), un triomf que deixa els alemanys a les portes de les semifinals de la Lliga de Campions. El conjunt alemany es va mostrar molt superior al francès, que amb prou feines va aguantar el primer temps però va marxar al descans ja per sota en el marcador gràcies a un gol aconseguit a la vora del descans per Gómez.

Els de Didier Deschamps van deixar una mostra de tots els arguments que els han sumit en una crisi d'enormes circumstàncies, amb nou partits consecutius sense conèixer la victòria, vuit d'ells amb derrotes. La desorganització i manca de poder ofensiu local els van deixar en mans de l'equip de Jupp Heynckes, que només va haver de controlar el partit i fiar-se d'alguna genialitat dels seus atacants per marxar amb un peu a la següent ronda.

Qui va tenir la primera oportunitat per avançar-se al marcador va ser l'Olympique, amb un cop de cap de Fanni a servei d'un córner de Valbuena que va obligar a Neuer a fer una intervenció de qualitat en la vora de la línia. El rebuig va caure als peus de Rémy que va enviar la pilota fora. Va ser tot el poder que va poder posar al camp el Marsella, que es va diluir davant l'empenta d'un Bayern que no va prémer massa però prou com perquè la sensació de perill fora constant.

Fins que en el 44 Gómez va tancar un contraatac que va néixer d'una mà de Lahm, va passar pels peus de Ribéry i Robben, el qual va servir bé perquè el jugador d'origen espanyol aconseguís el seu onzè tant en la màxima competició europea, un menys que Messi. El porter marsellès, el brasiler Andrade, rescatat del filial per Didier Deschamps per suplir la baixa del sancionat Mandanda, no va estar gaire afortunat en aquesta ocasió.

Després del descans, amb el marcador en contra, es van deixar notar més les mancances del Marsella. A casa, obligat a marcar, amb prou feines va portar perill a l'àrea rival. Al contrari, amb el pas dels minuts, la maquinària alemanya va tornar a imposar-se i el partit va transcórrer de nou en el terreny de joc dels francesos.

La resta de la trobada va servir per poc. Heynckes va decidir treure del camp a Ribéry, exjugador del Marsella, que va poder comprovar que no ha deixat un bon record a la vora de la Mediterrània, on va ser xiulat.

- Fitxa tècnica:

0 - Olympique de Marsella: Andrade; Azpilicueta, Fanni, Nkoulou, Morel; A. Diarra (Cheyrou, m.71), Mbia; Amalfitano (Brandao, m.68), Valbuena, A. Ayew; Rémy

2 - Bayern Munic: Neuer; Lahm, J. Boateng, Badstuber, Alaba, Luiz Gustavo, Kroos (Tymoshchuk, m.64); Robben, Müller (Schweinsteiger, m.70), Ribéry (Rranjic, m.78); Gómez

Gols: 0-1, m.44: Gómez; 0-2, m.69: Robben

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo (ESP), va amonestar als locals Diarra i Mbia i als visitants Luiz Gustavo, Lloa, Lahm, Kroos i Schweinsteiger.