A Catalunya li falta l'últim pas també al camp (1-1)

Sergio García, capità dels quadribarrats, marca el gol visitant contra Euskadi

A.l.
Sergio García celebra el gol de Catalunya / ALFREDO ALDAI / EFE

BarcelonaCatalunya i Euskadi han empatat a 1 en el tradicional duel de seleccions de l'aturada hivernal. El combinat de Gerard López, superior en el joc, ha tingut ocasions per superar el conjunt local, però s'ha conformat amb un empat sobre la gespa del nou San Mamés.

La selecció catalana ha sortit valenta a la gespa del nou San Mamés, amb un 3-4-3, però tot just començar, als tres minuts, ha rebut un gerro d'aigua freda. Pilota que no poden rebutjar els defenses catalans i cau morta als peus d'Aritz Aduriz, que no perdona i supera Kiko Casilla per baix. Pocs minuts més tard, el davanter de l'Athletic ha tornat a ser protagonista, i després de trencar la cintura de Piqué amb dos retalls, ha servit la pilota enrere per a Ibai Gómez, que a porta buida no ha pogut fer pujar al marcador el 2 a 0. Tot i la doble arribada del conjunt de José Maria Amorrortu, el combinat visitant, liderat per Xavi, ha començat a dominar el joc, sempre associatiu, i ha rebaixat l'ímpetu basc, amb el suport d'unes graderies que no s'han omplert del tot, però que tenien molta presència de seguidors catalans desplaçats fins a Bilbao. Les senyeres, i sobretot les estelades, han fet acte de presència a l'estadi de l'Athletic.

Un altre dels noms propis del partit ha estat Gerard Deulofeu, incisiu i eficaç a la banda dreta. Una centrada del davanter de Riudarenes l'ha salvat Gorka Iráizoz, evitant el primer gol dels quadribarrats. A partir d'aquí, els catalans, amb nou jugadors amb passat blaugrana, han començat a generar futbol i ocasions. Xavi, amb una assistència impossible amb l'exterior, ha servit el gol a Sergio García, capità dels catalans, però el davanter de l'Espanyol no hi ha arribat per ben poc. A la mitja hora, Víctor Sánchez ho ha provat de lluny, i al 40, en una nova arrencada des de la banda, Deulofeu ha rematat per sota de les cames del porter basc, i la pilota s'ha estavellat al pal. Han estat els millors minuts del conjunt de Gerard López, còmode amb el 3-4-3, donant molta llibertat a Xavi i obrint el joc a les bandes. L'àrbitre ha anul·lat un gol a Jonathan Soriano, preludi del que vindria en l'últim sospir del primer temps: passada a l'espai per a Sergio García, que retalla Íñigo Martínez, i bat Gorka amb cama esquerra.

Al segon temps, els dos combinats han mogut fitxa, i tot i les múltiples canvis, Catalunya ha seguit portant la iniciativa. Sergio García, novament a l'espai, ha tornat a tenir el triomf a les seves botes després d'una passada de Xavi, però Gorka ha evitat l'1 a 2.