Lliga de Campions
Esports Futbol 20/05/2012

Les últimes 5 Champions les ha guanyat el Barça o qui l'ha eliminat a semifinals

Amb la victòria del Chelsea es confirma la dada: en els últims 5 anys, el campió d'Europa ha sigut el Barça o l'equip que l'ha privat d'arribar a la final

N.a.
2 min
Els jugadors del Chelsea aixequen la Champions

BarcelonaSi no és el Barça qui aixeca l'orelluda, és l'equip que l'ha eliminat en semifinals. Amb la victòria d'ahir del Chelsea a Munic es confirma la tradició de les últimes cinc edicions de la Lliga de Campions. Dos títols del Barça (2011 i 2009) i tres repartits entre el Chelsea (2012), l'Inter de Milà (2010) i el Manchester United (2008), tots ells, equips que s'havien desfet dels blaugranes en l'eliminatòria prèvia.

El Chelsea, actual campió d'Europa, va eliminar el Barça a les semifinals d'aquesta edició de la Lliga de Campions. L'1-0 a Stamford Bridge va complicar la tornada al Camp Nou, que va acabar amb un 2-2 que classificava l'equip anglès, que aquest dissabte s'ha convertit en campió de la Champions després de derrotar el Bayern als penals.

L'any 2011 va ser el Barça, derrotant 3-1 al Manchester United a Wembley, qui va proclamar-se campió d'Europa.

L'any anterior, el 2010, va ser l'Inter de Milà el guanyador. L'equip italià havia eliminat el Barça en una eliminatòria polèmica. L'equip que entrenava aleshores José Mourinho va guanyar al Giuseppe Meazza 3-1 i va resistir al Camp Nou, on només va perdre 1-0. Insuficient perquè el Barça arribés a la final.

L'any 2009, en la primera final de Champions de Guardiola, els blaugranes van derrotar novament el Manchester United (2-0) a Roma.

El Manchester United, que va desfer-se del Barça a les semifinals amb un senzill 1-0 a Old Trafford després d'empatar sense gols al Camp Nou, és l'últim equip que s'endú la Champions havent-se carregat l'equip blaugrana a semifinals.

Qui trenca aquesta estadística és el Milan, que guanya a Atenes 2-1 al Liverpool. L'equip italià no s'havia creuat amb el Barça anteriorment i sí el Liverpool, que va eliminar els blaugranes a vuitens.

stats