COPA AMÈRICA
Esports Futbol 02/07/2011

Colòmbia guanya per la mínima a Costa Rica en el seu debut a la Copa Amèrica (1-0)

Colòmbia ha debutat a la Copa Amèrica amb un triomf poc brillant davant d'una Costa Rica condicionada per l'expulsió merescuda de Brenes.

Toni Padilla
Els jugadors colombians celebren el gol de Ramos contra Costa Rica

Jujuy (Argentina)Colòmbia és el primer líder del grup A de la Copa Amèrica després de derrotar Costa Rica a Jujuy. El grup A és el mateix on juga l'Argentina de Messi, que va debutar empatant amb Bolívia (1-1).

La selecció d'Hernán Dario el bolillo Gomez no va patir gaire però tampoc va enamorar davant d'un feble rival. Inicialment Costa Rica no havia de jugar la Copa, però la renúncia de la selecció japonesa va obrir la porta dels ticos, que han enviat la seva selecció sub'22. Colòmbia es va trobar jugant als 27 minuts contra un rival jove amb 10 homes, ja que un dels tres homes major de 23 anys de la selecció de Costa Rica, Brenes, es va fer expulsar per una dura entrada sobre Perea. I malgrat jugar 75 minuts amb un home de més, Colòmbia no va passar d'un triomf justet.

L'únic gol del partit va ser obra d'Adrián Ramos just abans del descans, gràcies a una preciosa assistència de Guarin, el jugador del Porto. Falcao, amb un cop de cap al travesser, va fregar el segon gol d'una Colòmbia que sense patir mai, tampoc va aconseguir un resultat més còmode davant d'un rival feble que es va saber defensar amb ordre.

Colòmbia 1-0 Costa Rica

Colòmbia: Martínez, Zúñiga, Perea, Yepes, Armero, Bolívar, Aguilar (Rodallega, 31'), Guarín, Ramos, Moreno (Gutiérrez, 69') i Falcao (Soto, 76').

Costa Rica: Moreira, Duarte, Acosta, Calvo, Salvatierra, Guzman, Lea, Mora, Brenes, Madrigal (Martínez, 71') i Campbell (Elizondo, 47').

Gol: 1-0 (44') Ramos

Àrbitre: Enrique Osses (Xile). Targetes grogues: Ulloa (15'), Guzman (20'), Calvo (23'), Guarin (52'), Zuñiga (54') i Bolivar (71'). Targeta vermella: Brenes (27')