Esports Futbol 05/04/2011

Ángel María Villar diu ara que Espanya podria jugar la Copa Amèrica de futbol al juliol

Si Espanya juga la Copa de l'1 al 24 de juliol, el Barça es quedaria gairebé sense jugadors per iniciar la pretemporada.

Toni Padilla
2 min
El president de la RFE Ángel María Villar.

BarcelonaLa propera Copa Amèrica de futbol es jugarà de l'1 de juliol al 24 a l'Argentina. Inicialment, la Confederació sud-americana (CONMEBOL) havia invitat a la cita la selecció japonesa, però després del terrible terratrèmol patit per aquest estat, el president de l'Associació japonesa, Juji Ogura, ha fet públic que els japonesos no jugaran la competició.

Segons va informar la premsa argentina, el president de l'Associació Argentina de futbol (AFA), Julio Grondona, ha trucat personalment al president de la Federació espanyola, Ángel María Villar, per demanar-li que Espanya ocupi la vacant. Altres alternatives amb les quals treballa la CONMEBOL són els Estats Units, Hondures i Costa Rica, i segons fonts properes al president de la CONMEBOL, Nicolás Leoz, Costa Rica seria la selecció amb més opcions.

Ángel María Villar, però, després d'assistir a l'acte en què Andreu Subies iniciava el seu període com a president de la Federació Catalana, ha aprofitat per dir-hi la seva. Villar ha deixat clar que "m'agradaria que Espanya jugui la Copa America, ja que Espanya deu molt al futbol americà pels grans jugadors seus que han jugat aquí". Villar portarà aquest debat a la propera assemblea de la RFEF, però els principals clubs de futbol s'oposen a la decisió. El Barça per exemple, veuria com tocaria començar la pretemporada no només sense Messi, Mascherano, Milito i Alves, sinò també sense 7 o 8 dels seus principals jugadors, com Valdés, Piqué, Puyol, Xavi, Iniesta, Busquets, Pedro i Villa. El Barça ja té tancat el calendari d'estiu, amb dos amistosos a finals de juliol a Munic i Split, i una gira posterior pels Estats Units. Aquest canvi podria perjudicar seriosament al club blaugrana, que s'oposa a la decisió.

La Copa Amèrica es disputa a Argentina entre l'1 i el 24 de juliol i, si finalment Espanya substitueix l'equip nipó, s'enfrontaria en el Grup A a Bolívia, Colòmbia i els amfitrions de l'Argentina. Totes les seleccions de l'Amèrica del Sud juguen la Copa Amèrica (exceptuant els equips de Surinam i les Guaianes). És a dir, sempre són 10 seleccions (Argentina, Brasil, Uruguai, Paraguai, Xile, Colòmbia, Perú, Bolívia, Equador i Veneçuela). Per tal de poder fer 3 grups de quatre equips, els organitzadors inviten seleccions d'altres llocs, normalment també del continent americà, com Mèxic, els Estats Units o Costa Rica i Hondures, que van jugar un cop la competició. Enguany, Mèxic juga la Copa, però la darrera plaça va ser oferta als japonesos, que ja la van jugar el 1999. Ara però, la CONMEBOL recupera el vell somni d'invitar Espanya, proposta realitzada ja en el passat pels forts vincles històrics d'aquest estat amb la zona.

stats