Copa Amèrica
Esports Futbol 19/07/2011

L'Uruguai afronta la semifinal contra un Perú que intentarà completar la neteja de favorits

Ambdós conjunts buscaran el passi a la final de la Copa Amèrica amb el record de l'empat a u de fa dues semanes, quan es van trobar a la fase de grups del torneig

Redacció
2 min
El davanter uruguaià Luis Suárez celebra un gol contra Perú en la Copa Amèrica.

BarcelonaEl Perú i l'Uruguai s'enfronten aquesta matinada en la primera de les dues semifinals sorpresa de la Copa Amèrica. Per als peruans, atrapar la final seria un regal, mentre que per a la celeste, el passi és quasi una obligació per buscar el seu quinzè títol i superar, així, els 14 de l'Argentina. Els de Tabárez se saben superiors, tot i que a la primera fase ambdues seleccions ja es van veure les cares i el xoc va acabar en empat a 1.

Des d'aleshores ambdues han progressat, i és per això que el tècnic uruguaià, Óscar Tabárez, no es fia del seu rival, i ha demanat als seus "que no hi hagi sorpreses, perquè les seves virtuts no desapareixeran". Tabárez també va mostrar la seva preocupació sobre la gespa de l'estadi de La Plata, on diumenge el Brasil va fallar els quatre penals que va xutar, i el Paraguai, dos, amb una gespa que s'aixecava amb cada impacte.

L'Uruguai no podrà comptar amb Diego Pérez, que va ser expulsat en el xoc de quarts contra l'Argentina, mentre que recupera Coates, que va complir partit de sanció i que, probablement, substituirà el lesionat Victorino. En el lloc de Pérez, Tabárez podria optar per Eguren o Gargano.

A més, continua amb molèsties l'estrella del Nàpols, Edinson Cavani, que podria tornar a quedar-se fora de l'onze titular. Probablement, doncs, Luis Suárez i Forlán continuaran sent les referències ofensives de la celeste, mentre que Muslera tractarà de repetir la seva brillant actuació contra Argentina a la porteria.

Menys problemes a l'alineació tindrà el Perú de Sergio Markarián, que podrà comptar amb el central de l'Almeria, Sergio Acasiete, que es va perdre el darrer partit per lesió. Al davant, continuarà la gran referència ofensiva del Perú, Paolo Guerrero.

A banda de l'estat de la gespa, un dels altres factors a tenir en compte per al partit serà l'estat físic dels dos equips, perquè tant l'Uruguai com el Perú van haver d'afrontar uns quarts de final amb una pròrroga, i caldrà veure fins a quin punt els 120 minuts de partit amb un temps tan curt de recuperació pesaran a les cames dels futbolistes.

stats