Futbol
Esports Futbol 27/07/2015

Mèxic s'imposa a Jamaica (3-1) i alça el seu desè or de la Concacaf

Els gols de Guardado, al minut 31, Corona, al 47, i Peralta, al 61, serveixen als mexicans per derrotar a la sorpresa del torneig en un partit sense polèmica arbitral

Mèxic celebra el seu desè títol de Copa Concacaf / DON EMMERT / AFPA

BarcelonaMèxic s'ha proclamat vencedor de la Copa Or de la Concacaf en vèncer la que ha estat la gran revelació del torneig, Jamaica, amb un 3-1 que, aquest cop si, ha estat merescut pels mexicans, que han fet valer la seva millor qualitat tècnica. Sense polèmiques arbitrals que posessin en dubte la justícia del marcador, els gols d'Andrés Guardado (minut 31), Jesús Corona (47) i Oribe Peralta (61) van imposar-se sobre Jamaica, que només va poder firmar un gol, el de l'honor, en el minut 80, obra de Darren Mattocks.

Els de Miguel Herrera arribaven al darrer partit amb la condició de favorits, si bé l'arbitratge de les semifinals i la mala imatge demostrada davant el Panamà van omplir de dubtes a una selecció que va fer els deures en la final i no va donar opció a un rival debutant en un partit així. L'experiència dels mexicans va esdevenir clau, ja que molts dels seus jugadors saben el que és disputar partits de gran nivell. Ochoa, els germans Dos Santos, Guardado o Vela, que no va poder jugar la final per sanció, han esdevingut els pilars d'un equip que, malgrat les crítiques, s'ha sobreposat amb futbol.

En el seu millor partit en tot el torneig, Mèxic va saber aguantar les ofensives inicials dels jamaicans, disposats a no renunciar al seu somni des del primer minut, conscients que un gol ràpid podia fer tornar els nervis als mexicans. Però l'encert no va estar de cara del conjunt groc i negre, que va veure com Guardado va resoldre amb una gran volea un centre d'Aguilar, convertint la que era la tercera clara ocasió dels mexicans, que havien recuperat les bones sensacions després d'un inici complicat.

Després del descans, els d'Herrera van sortir disposats a sentenciar per la via ràpida. Dos minuts va tardar Corona en doblar l'avantatge dels mexicans al resoldre amb l'esquerra un xut des de fora l'àrea després d'una recuperació en camp rival. Amb tot a favor, Mèxic es va trobar un altre regal, una pilota morta dins l'àrea a mal refusada per un defensa, que Peralta va convertir, privant als jamaicans de tota opció de lluitar pel títol. Faltant poc més de deu minuts pel final, Mattocks va escurçar distàncies, però Jamaica ja feia tard.

Amb deu títols, Mèxic es consolida com el rei d'aquesta competició, doblant el nombre de títols que el seu màxim perseguidor, els Estats Units, vencedors de la darrera edició, el 2013.