Esports Futbol 06/01/2016

El València encarrila els vuitens de final golejant el Granada (4-0)

Tres gols d'Álvaro Negredo i un altre de Rodrigo firmen el triomf dels valencians a Mestalla

R. R.
Negredo ha destacat amb tres gols en el triomf sobre el Granada / MANUEL BRUQUE / EFE

BARCELONAEl València ja té un peu i mig als quarts de final de la Copa del Rei després de golejar (4-0) sense pietat un Granada sense resposta davant el potencial dels homes de Gary Neville. Tres gols d'Álvaro Negredo, referent d'atac titular, a més d'un altre de Rodrigo, permeten als valencians afrontar el partit de tornada a Los Cármenes amb la comoditat d'un resultat solvent.

El duel s'ha decantat ben aviat pel conjunt de Mestalla, ja que al minut 7 Negredo ha aprofitat una badada de Mainz a la frontal per robar-li la pilota i, després d'encarar sol a Kelava, definir per baix. Amb calma i sense presses, els locals han anat madurant el partit fins que Rodrigo ha culminat a plaer una assistència de Santi Mina, que en posició correcta s'havia quedat sol davant Kelava. Un càstig dur per al Granada, que perdia 2-0 superada la mitja hora de joc malgrat haver disposat de diversos avisos a la porteria de Ryan. Ni Rochina ni Peñaranda, però, han pogut batre l'australià.

El segon temps ha començat amb més ocasions, si bé els gols els ha seguit anotant el València. Els dos que vindrien, de penal, anotats per un Negredo necessitat d'anotar dianes per reforçar una moral que havia quedat tocada després de les suplències que va viure amb Nuno Espirito Santo i de l'errada protagonitzada davant Keylor Navas en la darrera jugada del València-Madrid de l'última jornada de Lliga.

També en partit d'anada de vuitens de final, l'Athletic Club ha culminat una èpica remuntada a San Mamés (3-2) davant un Vila-real que no ha aconseguit aguantar l'avantatge que acumulava al descans (2-0), per bé que els de la Plana afrontaran la tornada amb un resultat que manté viva l'eliminatòria. Baptistao (16') i Samu García (37') han plasmat al primer temps el gran joc dels de Marcelino amb dues dianes de gran importància. Tot i això, els locals han reaccionat en un segon temps en què han capgirat el signe del marcador a base d'intensitat. Williams (53'), Aduriz (67') i Laporte (81') s'han convertit per un dia en els reis d'un Athletic que vendrà cara la seva pell en la seva competició talismà.

D'altra banda, el Deportivo ha salvat un empat (1-1) al camp del Mirandés, un quart d'hora abans del final. En un partit intens, però poc fluid, Alex Ortiz havia posat per davant els locals al primer temps, però el barceloní Albert Lopo ha igualat el resultat de cap en una jugada a pilota aturada. Els gallecs, per tant, deixen l'encreuament obert per al partit de Riazor.