ESPORTS
Esports Futbol 25/07/2011

Cristiano Ronaldo, aval de Bankia davant el BCE

Els 76,5 milions d'euros del crèdit que Caja Madrid va fer al Madrid per fitxar el portuguès serviran ara d'aval a la nova entitat per obtenir liquiditat del Banc Central Europeu

Redacció
1 min
Cristiano Ronaldo, en el partit de dissabte als EUA / EFE

BarcelonaL'impacte econòmic de les grans figures del futbol és tan gran que, de vegades, protagonitzen alguna informació que poc o res té a veure amb el terreny de joc. Aquest és el cas de Cristiano Ronaldo, que és l'objecte d'un complicat moviment econòmic, en què Bankia aprofitarà un préstec milionari al Madrid com a garantia de solvència per obtenir diners del BCE, segons informa El País.

La història comença al juny del 2009, quan el portuguès fitxa pel Reial Madrid. Per fer efectiu el fitxatge, el club blanc demana un préstec de 76,5 milions d'euros a Caja Madrid, una caixa que s'ha fusionat en el conglomerat de Bankia. La nova entitat és una de les més afectades per la manca de liquiditat que castiga el sector financer. Per això, Bankia vol demanar diners al Banc Central Europeu i posarà com a aval el préstec al Madrid. De fet, l'entitat crearà un fons per un import de gairebé 800 milions d'euros, on també s'inclouen préstecs a altres empreses solvents com Abertis, Acciona, FCC o ACS, l'empresa que és propietat del president blanc, Florentino Pérez.

stats