BARÇA
Esports Futbol 07/11/2011

Cristiano Ronaldo: "Messi i jo som incomparables, com un Ferrari i un Porsche"

Ronaldo considera que és "impossible comparar" el seu joc amb el de l'argentí Leo Messi en una entrevista publicada aquest dilluns a la publicació alemanya 'Kicker'

Agències
1 min
Cristiano Ronaldo, celebrant un gol al Bernabéu contra l'Osasuna. DENIS DOYLE / GETTY IMAGES

BarcelonaEl davanter portuguès Cristiano Ronaldo considera que és "impossible comparar" el seu joc amb el de l'argentí Leo Messi, segons explica en una entrevista publicada aquest dilluns a la publicació alemanya Kicker.

Preguntat per les diferències entre el seu tècnic al Reial Madrid, José Mourinho, i el seu exentrenador Sir Alex Ferguson, del Manchester United, Ronaldo respon que "és impossible comparar-los": "És com Leo Messi i jo, Ferrari i Porsche".

El golejador del Reial Madrid assegura tanmateix que Mourinho "és possiblement el millor entrenador en aquest moment", perquè "té millors idees i entén el futbol millor".

Sobre el seu propi joc, Ronaldo es mostra "bojament orgullós" d'haver aconseguit el rècord de gols de la Lliga espanyola l'any passat –40 o 41, segons diferents recomptes–, però assegura que segueix intentant créixer com a futbolista. "Naturalment hi ha coses que puc fer encara millor", reflexiona. "Si cregués que puc fer-ho tot ja no aconseguiria res en la meva carrera".

El portuguès té clar quin és el seu principal objectiu com a futbolista: "Guanyar títols. Si guanyes títols amb l'equip, també obtens els individuals". Admet també que no té cap "ídol": "Però admiro gent que fa bé les coses en el seu camp. Poden ser esportistes, actors o periodistes. N'hi ha alguns que considero meravellosos. Sobretot en altres esports com bàsquet, Fórmula 1 o tenis".

Ronaldo revela que intenta "portar una vida normal", passar temps amb família i amics i "fer coses normals" com anar al cinema. "De vegades és realment difícil aconseguir-ho. Però forma part de la meva vida, jo mateix vaig triar que fos així", conclou.

stats