Eurocopa 2012
Esports Futbol 01/07/2012

La selecció espanyola supera Itàlia amb autoritat i aconsegueix la segona Eurocopa consecutiva (4-0)

El combinat de Del Bosque ha estat superior i, sobretot, més contundent a l'àrea rival i ha guanyat la final amb els gols de Silva, Jordi Alba, Torres i Mata

M. Molina
Iker Casillas aixeca l'Eurocopa

BarcelonaEspanya ha guanyat la final de l'Eurocopa, la segona corona consecutiva a nivell continental. I el tercer gran triomf seguit, si també es compta el Mundial del 2010. L'equip que entrena Vicente del Bosque ha superat Itàlia per un contundent 4-0, amb els gols de Silva, Jordi Alba, Torres i Mata; contra un equip que ha acabat jugant amb deu homes per la lesió de Motta al minut 60 després que els transalpins fessin els tres canvis.

Després d'un inici elèctric i dur, Espanya ha colpejat primer amb un gol de Silva al quart d'hora de joc. El jugador del Manchester City, de cap, ha anotat el primer gol de l'enfrontament després d'una gran jugada col·lectiva amb els blaugranes Xavi i Cesc. El primer ha remenat la pilota a la frontal, i el segon ha fet una centrada al punt de penal al minut 14.

Però amb el gol, Itàlia ha estirat les línies i ha buscat la porteria de Casillas sense complexes. Amb córners i faltes a la frontal, ha buscat el gol de l'empat, però sense èxit. Semblava que els jugadors de Del Bosque es precipitaven en les jugades de construcció, perdent la pilota amb facilitat. Però als vint minuts ha arribat un nou contratemps pel conjunt transalpí, Chiellini s'ha lesionat i Balzaretti ha hagut d'entrar al seu lloc. Tanmateix, i a partir de la mitja hora de joc, s'han asserenat i han tornat a dominar la pilota. Així ha arribat el segon gol del partit, amb una passada llarga de Xavi per la carrera de Jordi Alba, que ha rebut a l'espai i ha superat Buffon a l'un contra un.

A la represa, la primera ocasió ha estat per Itàlia, que visiblement ha estirat les línies en busca de retallar diferències. Però Espanya ha arribat amb força, novament, a la porteria rival i ha arribat a demanar un penal per mans de Balzaretti. El partit era d'anada i tornada, i mentre el porter Casillas ha estat novament impecable sota els pals; als jugadors de la selecció espanyola els ha faltat un punt de pausa en l'última passada o rematada a porteria.

Però amb 2-0 al marcador, el partit s'ha trencat definitivament amb la lesió de Thiago Motta. L'exblaugrana ha entrat al minut 56, però s'ha lesionat pocs instants després. Itàlia ja havia fet els tres canvis, i s'ha vist obligada a jugar amb un home menys els últims 30 minuts de partit.

Ja no hi ha hagut més història. L'equip espanyol tenia el partit a les mans i s'ha limitat a controlar la pilota i a impedir que els italians poguessin dur perill. Mica en mica, l'equip transalpí s'ha quedat sense forces, i Torres ha anotat el tercer gol que deixava totalment sentenciat el partit al minut 84 quan Torres ha aprofitat una passada llarga per marcar el tercer. I poc després, ell mateix ha cedit perquè Mata marqués el quart a porteria buida.

Espanya 4 - Itàlia 0

Espanya: Casillas; Arbeloa, Piqué, Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xavi, Xabi Alonso; Iniesta, Silva (Pedro, 58') i Cesc.

Itàlia: Buffon; Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini (Balzaretti, 21'); Pirlo, De Rossi; Marchisio, Montolivo (Motta, 56'), Cassano (Di Natale, 45') i Mario Balotelli.

Gols: 1-0 Silva (14'); 2-0 Jordi Alba (41'), Torres (84'), Mata (88').