Esports Futbol 18/02/2017

L'Espanyol s'oblida d'atacar al Bernabéu (2-0)

Els blanc-i-blaus allarguen la mala ratxa de resultats al camp d'un Madrid que en té prou jugant a mig gas i s'imposa amb els gols de Morata i Bale

Morata, celebrant el primer gol del Madrid contra l'Espanyol

BarcelonaJa són 21 anys sense guanyar al Santiago Bernabéu. L'Espanyol tampoc ha pogut trencar la mala ratxa de resultats al camp del Reial Madrid en un partit trist i sense ànima en atac. Els blanc-i-blaus no han ofert una bona versió contra un rival que n'ha tingut prou jugant a mig gas per sumar els tres punts gràcies als gols de Morata i Bale. La victòria a l'estadi madridista, que no arriba des de l'abril del 1996, haurà d'esperar.

I és que el Madrid s'ha permès el luxe d'afrontar el partit amb múltiples canvis a l'onze, després de l'esforç de dimecres en el partit de Champions contra el Nàpols. A davant s'hi ha trobat un equip ben endreçat en defensa però inofensiu en atac, sense referències ni ocasions de gol: només un xut a la porteria de Kiko Casilla en tot el partit. "Em em sap greu, perquè no els hem inquietat en atac. I si al Bernabéu no ho fas bé, en surts mal parat", admetia l'entrenador de l'Espanyol.

Zidane ha mogut la banqueta a consciència. El tècnic francès ha fet fins a set canvis a l'equip inicial: Casilla, Pepe, Nacho, Kovacic, Isco, Lucas Vázquez i Morata. El tècnic francès s'ha permès el luxe de deixar a la graderia Keylor Navas, Benzema, Modric i Ramos, i ha reservat a la banqueta James, Casemiro i Marcelo.

Els blancs han dominat a plaer i a força d'ocasions s'han acabat imposant. El primer gol ha arribat al minut 33 després de dues arribades molt perilloses, quan Morata ha rematat una centrada d'Isco. El Madrid ha seguit atacant i l'Espanyol només ha tingut el recurs de sortir al contraatac, tot i que sense èxit. Els de Zidane ho han seguit intentant i han tingut diferents ocasions clares, de Danilo, Cristiano, Lucas i Pepe. Però finalment ha estat Bale, que tornava a jugar després de la lesió, 88 dies després, el que ha sentenciat el partit culminant un contraatac al minut 83.

Al Reial Madrid li ha anat tot de cara i a l'Espanyol no li ha sortit res bé. Quique Sánchez Flores s'esforçava a donar ordres des de la banda per mirar que l'equip fes un pas endavant i sortís de la cova, però als blanc-i-blaus els han faltat referències en atac. Ni l'entrada d'Hernán al segon temps ha permès revertir la situació, tot i que el paraguaià ha disposat d'un contraatac que hauria pogut situar l'empat al començament del segon temps.

El doble pivot de l'Espanyol patia per contenir l'atac i el Madrid jugava amb la tranquil·litat de saber que, tard o d'hora, arribarien les seves oportunitats per marcar. Els blancs no s'han inquietat ni quan el Bernabéu, a la segona part, ha començat a neguitejar-se perquè el marcador només era d'1 a 0. Sabien que era qüestió de temps i no els ha faltat raó.

Les estadístiques són contundents en un partit en què, a banda d'allargar la mala ratxa de l'Espanyol al Bernabéu, demostra que els de Sánchez Flores segueixen tenint molts problemes quan juguen contra els rivals de la zona alta de la classificació. Els blanc-i-blaus només han tingut un 28% de possessió i han disposat de dos córners a favor. El Madrid n'ha llançat 13, a més de provar 11 tirs a porteria (l'Espanyol, tres, i només un entre els tres pals).

"Estem a un altre nivell del Reial Madrid. I en aquesta tesi, o fas un partit perfecte i el rival un de dolent, o les distàncies són insalvables", afegia l'entrenador, a qui l'únic consol era que havien "reduït els gols en contra". L'any passat, els blancs en van marcar 12 (sis al Bernabéu i sis a Cornellà). Aquesta temporada, quatre (dos a cada estadi).

El triomf deixa el Madrid com a líder, mentre que l'Espanyol queda provisionalment novè, amb 32 punts, a quatre de les posicions europees.