FUTBOL
Esports Futbol 29/06/2012

Eto'o diu que la querella de la fiscalia té a veure amb "l'assessorament deslleial" del seu exrepresentant

L'exblaugrana recorda en un comunicat que José María Mesalles, el seu exrepresentant, era qui s'encarregava de tots els seus assumptes legals, econòmics i fiscals i s'ofereix per col·laborar amb l'administració de Justícia

Efe
2 min

BarcelonaL'exjugador blaugrana Samuel Eto'o assegura que la querella presentada per la Fiscalia de Barcelona per frau a la hisenda pública de gairebé 3,5 milions d'euros s'insereix dins de l'"assessorament fraudulent" de què va ser objecte per part del seu exrepresentant José María Mesalles.

El Servei Especial de Delictes Econòmics de la Fiscalia de la capital catalana acusa Eto'o d'haver defraudat entre el 2006 i el 2009 3.464.122 euros corresponents als ingressos que va obtenir del club blaugrana i de la marca esportiva Puma durant aquests quatre exercicis per cedir els seus drets d'imatge.

En un comunicat, Eto'o recorda que el 15 de novembre passat va presentar una querella contra Mesalles, qui fins al 21 de març de 2011 havia estat el seu representant, advocat, assessor, administrador patrimonial i home de confiança, i que actuava amb poders amplis que ell mateix li havia atorgat el 2003.

"La querella contra Mesalles i les persones que actuaven concertades amb ell té per objecte la persecució penal per la comissió de fets fraudulents, dels quals es dedueix l'apoderament d'importants quantitats de diners i de béns patrimonials, a través de complicades operacions societàries", assegura. En el comunicat, Eto'o informa que aquestes "maniobres fraudulentes" de les quals va ser objecte van suposar "la pèrdua de control" de la societat Bulte Empresarial, societat on estaven residenciats part dels seus béns.

"El problema fiscal en què em veig immers s'insereix en aquest context d'assessorament deslleial i fraudulent de què he estat objecte, i que arriba també al cobrament de drets d'imatge com a jugador", assegura el jugador, que recorda que Mesalles era qui s'encarregava de tots els seus assumptes legals, econòmics i fiscals. El camerunès ofereix tota la seva col·laboració i ajuda a l'administració de Justícia "per resoldre tots aquests contenciosos", dels quals recorda que ell també ha estat "víctima" i que el van portar a presentar l'esmentada querella criminal.

stats