LLiga de Campions
Esports Futbol 19/05/2012

Drogba dóna al Chelsea la seva primera Champions a la tanda de penals

Thomas Müller ha avançat el Bayern al minut 82, però Drogba, al 87, ha aconseguit empatar. Després d'una pròrroga en què Cech ha aturat un penal a Robben, la final s'ha decidit als penals. Drogba ha marcat el decisiu

Drogba, celebrant el seu gol a la final

BarcelonaEl Chelsea és el nou campió d’Europa. Els anglesos s'han endut una final de Champions trepidant que s'ha decidit als penals després d'un empat a un en el temps reglamentari contra el Bayern. Drogba, després de l'error d'Schweinsteiger al cinquè penal, ha marcat el penal decisiu (3-4). Els alemanys, més estètics, més valents durant tot el partit, han vist com Drogba, a tres minuts del final, neutralitzava el gol que Müller havia marcat al 82. Després d’una pròrroga en què Robben ha fallat un penal, la tragèdia dels onze metres ha decidit.

Setge bavarès i espera anglesa

Superats uns primers compassos de cert tempteig, el partit s'ha animat amb dos córners consecutius a favor del Bayern, que ha dominat la possessió i s'ha mogut amb alegria al camp del Chelsea. Els alemanys han disposat de bones ocasions per avançar-se en el marcador. Robben, després d'una hàbil pantalla de Ribery, ha posat a prova Cech, que ha refusat de manera poc ortodoxa (20') i, poc després ho ha intentat de volea (31'). Ribery, amb un xut des de la creueta de l'àrea (34'), Müller rematant una mil·limètrica centrada de Contento des de l'esquerra (35’) i Mario Gómez (39’), després d'un bon moviment dins l'àrea, han fregat l'1-0.

Però el Chelsea, còmodament instal·lat en zona defensiva i assumint un rol passiu a l’espera del contraatac definitiu ha resistit amb la porteria a zero. Els anglesos només han inquietat a través de Kalou, que ha culminat una àgil transició anglesa, obligant Neuer a fer la primera aturada del partit.

A la represa el partit s'ha mantingut amb el mateix guió. El Bayern ha sortit decidit a obrir el marcador, exigint el seu rival per les bandes a través dels extrems, els dos contra un amb els laterals i les caigudes a banda de Thomas Müller. El Chelsea esperava, veient-les venir, conscient que li arribaria el seu moment. La ocasió.

Ha sigut el Bayern, però, i després de moltes ocasions fallades, el que ha obtingut el premi al que havia estat intentant durant tot el partit. Schweinsteiger ha penjat una centrada a l'àrea des de l'esquerra i Thomas Müller, apareixent al segon pal, ha rematat de cap, picat, superant Cech i fent l'1-0.

El cap de Drogba

Di Matteo ha mogut fitxa de seguida i ha arriscat donant entrada a Fernando Torres per Kalou. No li quedava més remei. Semblava que seria massa tard, però mai és massa tard per a aquest Chelsea. Ni ho és per a la seva veterana plantilla, ni per a la seva fe, ni per a la seva mentalitat. En l'únic córner que ha tingut en 87 minuts, Drogba, saltant al remat i girant el coll amb un remat de cap majestuós, ha fet l'empat.

No agradarà la manera. No agradarà la intenció. Però la capacitat competitiva d'aquest Chelsea ha tornat a aparèixer a Munic per portar la final a la pròrroga. I, un cop allà i als tres minuts de joc, fins i tot Cech ha aturat un penal bastant mal llençat per Robben. El Chelsea ha seguit resistint i, en alguna cursa solitària de Fernando Torres, ha fregat l'1-2. El Bayern, ofensiu però amb reserves, ha buscat sentenciar la final i estalviar-se el tràngol dels penals.

Però ni un equip ni l'altre han pogut evitar que el campió d'Europa es decidís des dels onze metres. Lahm ha marcat el primer penal i Mata ha fallat el seu per al Chelsea. (1-0) En el segon torn, Mario Gómez ha tornat a marcar pel Bayern i David Luiz ha respost amb un golàs a l'escaire (2-1). El tercer penal alemany l'ha llençat el porter Neuer, que ha batut Cech per baix. Lampard ha afusellat en el xut anglès, mantenint l'emoció (3-2). Olic, nerviós, ha fallat el quart penal i ha donat opció al Chelsea a empatar la tanda. Ashley Cole no ha fallat (3-3). En el cinquè, Schweinsteiger ha enviat el xut al pal i Drogba ha acabat donant la Champions al Chelsea (3-4).