Esports Futbol 29/03/2015

Firmino decideix un amistós poc amistós entre el Brasil i Xile a Londres (1-0)

Neymar i Alexis no poden brillar per la contundència defensiva dels dos equips. 'La roja' tanca la gira europea amb dues derrotes, mentre que 'la canarinha' se'n va amb bones sensacions

Firmino regateja Bravo en l'acció de l'1-0 del Brasil davant Xile

LondresBrasil s'ha imposat aquest diumenge 1-0 a Xile a Londres gràcies a un solitari gol del jove Roberto Firmino en la segona meitat, en una trobada amb poc brillantor i molt joc dur entre els dos combinats sud-americans.

L'atacant del Hoffenheim, que ha substituït a la segona part a Luiz Adriano, ha donat a la pentacampiona del món el seu vuitè triomf consecutiu en aprofitar una gran passada de Danilo als 72 minuts de joc per sentenciar a una Xile que marxa sense premi de la seva gira europea després d'haver caigut el passat dijous amb l'Iran 2-0 a Àustria.

El partit d'aquest diumenge ha tingut poc d'amistós, amb una defensa xilena que amb prou feines ha deixat respirar Neymar, objecte de tota mena de faltes, i una 'canarinha' que s'ha anat de la capital britànica amb cinc targetes grogues.

Les estrelles de tots dos conjunts han estat desaparegudes en els primers 45 minuts, i amb prou feines s'han vist alguns centelleigs de Neymar i Alexis Sánchez, voluntariosos però sense sort sota la pluja londinenca.

Prop de mitja hora han hagut d'esperar els aficionats presents a l'Emirates Stadium per veure la primera ocasió de perill, que ha arribat dels peus de l'astre del Barcelona, que ha picat una falta des de la frontal que no ha trobat rematador i que Claudio Bravo, amb una gran estirada, ha enviat a servei de córner.

Al límit del descans, la pentacampiona del món ha pogut trencar la igualada, però el xut de Douglas Costa després d'un gran control amb el pit a una centrada de Marcelo ha marxat lleugerament alt.

A la segona meitat s'ha vist una Xile més ofensiva, a la recerca del gol que se li va escapar a Àustria, amb un Alexis que ha agafat les regnes i s'ha erigit com la referència ofensiva dels seus.

El carrusel de canvis ha frenat lleugerament el ritme de joc, amb Dunga donant entrada a Elías, Willian, Robinho i Firmino en lloc de Souza, Douglas Costa, Coutinho i Luiz Adriano, respectivament.

Sampaoli semblava content amb el rendiment dels seus i no ha modificat el seu equip, més a prop que mai del gol gràcies a dos tirs lliures des de la frontal de Alexis, amb ganes de marcar en "el seu" estadi. En els millors minuts de 'La Roja' ha arribat el gol de la 'canarinha', després que Danilo veiés un excel·lent desmarcatge a l'espai de Firmino perquè l'atacant del Hoffenheim regategés a Bravo i empenyés l'esfèrica a la xarxa per fer pujar l'1 -0 al marcador.

Els de Sampaoli ho han intentat en els instants finals, novament després d'un tir lliure des de la frontal de l'àrea, però el xut de Mati Fernández, que ha entrat al camp en lloc de Rodrigo Millar, ha sigut refusat per Jefferson.

Amb aquest triomf, el renovat Brasil de Dunga conclou la seva gira europea amb les millors sensacions, sumant dues victòries, davant França (1-3) i Xile, mentre que els de Sampaoli, amb la Copa Amèrica a casa a tocar, han de millorar el seu rendiment després d'encadenar dues derrotes consecutives.