Futbol internacional
Esports Futbol 25/02/2012

Incidents després de negar la llibertat provisional al president del Fenerbahçe

Més de cinc mil aficionats del club s'han citat davant el Palau de Justícia de la capital turca entonant càntics de suport al president, acusat d'arreglar partits de futbol

Efe
1 min

IstanbulAquesta matinada s'han registrat incidents a Istambul després que el jutjat que porta el procés del tripijoc de partits en el futbol turc desestimés la posada en llibertat del president del Fenerbahçe, Aziz Yildirim.

Més de cinc mil aficionats del club s'han citat davant el Palau de Justícia de Caglayan entonant càntics de suport al president, i en conèixer la negativa a concedir la llibertat provisional a l'imputat han començar alguns enfrontaments violents amb la policia.

Els agents han hagut de fer servir gasos lacrimògens i aigua a pressió per tractar de dispersar la protesta, mentre que els aficionats han respost amb el llançament d'ampolles i han continuat entonant càntics com "els seguidors es tornen bojos esperant l'alliberament".

Altres set sospitosos, del total de 23 que romanien a la presó, per haver participat en la xarxa de compra de partits, han estat posats en llibertat després d'una audiència que va començar divendres i ha acabat a la matinada d'aquest dissabte.

A més de Yildirim, un important constructor turc, que està en presó preventiva des del juliol passat, les investigacions afecten altres importants directius del Fenerbahçe, el club amb més aficionats del país, així com a diversos exfutbolistes turcs.

Les acusacions han obligat la federació turca de futbol a vetar la participació del Fenerbahçe a la Lliga de Campions, on ha estat reemplaçat pel Trabzonspor.

Tots els acusats que són a la presó han negat les acusacions de frau i de compra de partits.

Yildirim ha insinuat durant el judici que els partits arreglats també han arribat a equips rivals com el Galatasaray o el Trabzonspor, fins ara considerats "nets".

stats