ITÀLIA
Esports Futbol 21/12/2010

Mor l'italià Enzo Bearzot, l'home que va derrotar el Brasil en aquell fantàstic partit de Sarrià el 1982

El futbol italià està de dol. Ha mort Enzo Bearzot, un dels personatges més estimats de l'esport italià. Qui fou seleccionador d'aquest país el 1982, quan Itàlia va guanyar el seu tercer mundial, ha mort als 83 anys.

Toni Padilla
1 min
Enzo Bearzot, seleccionador italià el 1982

BarcelonaBearzot va viure un dels seus millors dies a Barcelona. En un dels millors partits dels Mundials de futbol, la seva Itàlia va superar un Brasil espectacular per 3 a 2 al vell estadi de Sarrià. Un partit memorable, en que un Brasil que enamorava pel seu joc ofensiu va ser derrotat per una Itàlia més compacte, però que tampoc renunciava a l'atac. Els tres gols de Paolo Rossi van fer història, i Bearzot va acabar la feina en les semifinals del Camp Nou davant de Polònia, i en la final de Madrid davant d'Alemanya Occidental (3-1).

Nascut al Friül, va ser un bon jugador -un cop internacional, i molts anys al Torí-, abans d'iniciar una gran carrera com a tècnic, gairebé sempre amb la selecció. Primer la juvenil, i després de la desfeta italiana al Mundial del 1974, amb la absoluta. El 1978, la seva Itàlia va ser quarta al Mundial de l'Argentina -on els italians van ser els únics que van derrotar els amfitrions, 0-1 al Monumental amb un gol de Bettega-, fins tocar el cel el 1982. Encara avui és el seleccionador que més anys ha manat a la "squadra azzurra".

Home de tarannà tranquil, d'ell es recorda com va celebrar el Mundial del 1982: al vol de tornada cap a Roma, va organitzar una partida de cartes amb el capità Dino Zoff i el president de la República Sandro Pertini.

La premsa italiana el recorda amb afecte. A Catalunya, queda el record d'aquell triomf al vell Sarrià en un partit entre dos equips llegendaris: VIDEO

stats