JOCS OLÍMPICS
Esports Futbol 22/06/2011

Escòcia i Gal·les rebutgen la idea de formar part d'un equip britànic de futbol als Jocs de Londres

Les Federacions de futbol d'Escòcia i el País de Gal·les no han acceptat l'oferta de la Federació anglesa de crear una selecció de futbol del Regne Unit per participar als Jocs Olímpics de Londres

Toni Padilla
1 min
El futur estadi olímpic de Londres 2012, a l'est de la ciutat

BarcelonaLa Federació anglesa (FA) havia fet aquesta proposta per poder permetre veure un equip local als Jocs del proper estiu, tractant-se de l'esport més popular a les illes britàniques. La idea era recuperar un equip de futbol britànic, com ja havia passat en edicions olímpiques d'inicis de segle, i desfilar sota la Union Jack, la bandera britànica.

La federació de futbol d'Irlanda del Nord encara no s'ha pronunciat al respecte, però escocesos i gal·lesos ja han dit que no. Per al president del Comitè Olímpic britànic Andy Hunt aquesta és una mala notícia, perquè ja havia donat per fet que es crearia aquest equip.

El temor d'escocesos i gal·lesos és donar la possibilitat a la FIFA de tenir un precedent perquè en futur els pugui obligar a participar també en els Mundials i en les Eurocopes amb una selecció única. L'última vegada que els quatre territoris membres del Regne Unit han jugat amb la mateixa samarreta va ser fa més de 50 anys. Eren les Olimpíades de Roma de 1960.

En els últims dies ja es parlava de Sir Alex Ferguson com a comissari tècnic i de David Beckham com un dels tres jugadors de més de 23 anys permesos. El Comitè Olímpic internacional no permet la participació de seleccions que no tinguin un Comitè Olímpic propi.

stats