FUTBOL
Esports Futbol 24/09/2011

Mourinho: "En les dificultats es veu el caràcter, l'equip ha reaccionat"

El tècnic del Reial Madrid destaca la capacitat de reacció dels seus jugadors desrés de dos partits sense guanyar i afirma: "Victòria important i indiscutible"

Efe
2 min
José Mourinho, gesticulant durant el partit del Reial Madrid contra el Rayo Vallecano. PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP PHOTO

MadridL'entrenador del Reial Madrid, el portuguès José Mourinho, ha destacat la capacitat de reacció del seu equip, que, després de dos partits sense conèixer el triomf, s'ha imposat amb claredat a un Rayo Vallecano que ha marcat en la primera jugada del partit.

"Quan véns d'una setmana amb mals resultats, el que l'equip necessita és començar bé i marcar. Però quan arriba el partit i ja perds gairebé sense començar, les coses són més difícils. Però en les dificultats es veu el caràcter i els homes, i l'equip han reaccionat. Hem canviat després de 20 o 25 minuts en què ho hem passat malament i hem arribat al descans guanyant. Després hem trobem situacions per jugar millor", ha explicat.

"Ha arribat el 3-2 amb un gol encaixat que no m'agrada gens, a pilota aturada, i els hem donat vida. Però després hem jugat bé, amb dues línies de quatre, i sortint bé al contraatac contra un equip que ha demostrat per què amb tantes dificultats va aconseguir guanyar a Segona i ascendir. Victòria important i indiscutible", ha afegit Mourinho, que ha hagut de reaccionar abans de la mitja hora i treure el francès Lass Diarra per donar entrada a l'alemany Mesut Özil.

"M'ha dolgut molt fer el canvi d'Özil per Lass tan aviat, als vint minuts. Però l'equip ho necessitava. Lass ha entès que el primer és l'equip i que els interessos de l'equip estan per sobre. Kaká i Özil han baixat una mica més a ajudar i hem construït i sortit més. Amb un home menys he hagut de treure Kaká, que estava fent un gran partit", ha afegit el tècnic del Reial Madrid.

La inclusió de Kaká i Özil al mateix temps és una opció que no descarta el preparador portuguès per a futurs partits. Encara que "Kaká i Özil han de tenir la capacitat física i mental d'adaptar a la situació. Són dos 'deu' purs i de vegades, que juguin junts és una situació de risc. Han de tenir una disponibilitat mental i física per saber que Xabi Alonso no pot jugar només al centre del camp noranta minuts", ha apuntat.

Mourinho ha destacat el paper i l'actitud del Rayo. "El Rayo té molt bon equip i ben organitzat i un entrenador sense por", ha conclòs.

stats