ELECCIONS A LA FIFA
Esports Futbol 01/06/2011

Joseph Blatter, acusat de corrupció, reescollit president de la FIFA

La FIFA ha reescollit a Joseph Blatter com a president a un congrés marcat per la polèmica. El qatarià Bin Hamman, únic opositor al president Blatter, ha estat suspès per corrupció i avui se li ha impedit entrar a l'assemblea.

Toni Padilla
2 min
Joseph Blatter, parlant davant dels membres de la FIFA

BarcelonaBlatter ha estat reescollit president amb 186 vots a favor sobre un total de 203. El suís, amb un suport gairebé total, surt reforçat d'un Congrés que ha rebutjat la petició de la Federació anglesa de posposar les eleccions. La FA anglesa creu que amb tantes acusacions de corrupció no es podia tirar endavant una votació on Blatter, després de la suspensió a Bin Hamman, era l'únic candidat. Blatter, qui ha atacat durament als anglesos, ha sorprès als assistents amb una proposta perquè es canviï el mètode d'elecció de la seu dels Mundials. En concret, Blatter demana que des de la cita del 2026, la decisió recaigui sobre tots els membres de l'Assemblea i no exclusivament en el Comitè Executiu, com passava fins ara. Aquest mètode havia provocat casos de venda de vots i corrupció, acusacions que són a l'origen de la crisis de la FIFA.

Les acusacions van començar quan el president de la FA, Lord Triesman, va afirmar que diferents representants de la FIFA demanaven diners a canvi dels seus vots durant la cursa per decidir la seu del Mundial del 2018. Anglaterra volia ser seu, però al final va guanyar Rússia. Poc després, el nord-americà Chuck Blazer (qui ha estat destituït com a secretari general de la CONCACAF), va afirmar que el qatarí Mohamed bin Hammam havia promès 28.000 euros a delegats del Càrib a canvi dels seus vots perquè fos escollit president de la FIFA. Bin Hamman, clau en l'èxit del Qatar, que organitzarà el Mundial del 2022, va ser allunyat de la cursa a la presidència de la FIFA.

Blatter ha reconegut que "el vaixell de la FIFA es troba en aigües mogudes, però crec que aquest vaixell ha de recuperar la bona direcció. Jo sóc el capità i és el meu deure i responsabilitat aconseguir-ho". Malgrat tot, serà reescollit president de la FIFA i es convertirà en el tercer president més longeu de l'organisme, ja que el seu mandat podria arribar als 17 anys: des de 1998 a 2015.

El president de la federació espanyola, Ángel Maria Villar, ha donat suport a Blatter.

stats