LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 05/05/2015

El Juventus colpeja primer i supera el Reial Madrid a Torí (2-1)

Els italians agafen avantatge a l'anada de les semifinals de la Champions amb els gols de Morata i Tévez

M.m.
Morata, en aquesta acció, ha fet el primer gol del Juventus contra el Reial Madrid / STEFANO RELLANDINI / REUTERS

BarcelonaEl Juventus ha colpejat primer en l'anada de semifinals de la Champions contra el Reial Madrid (2-1). El conjunt italià s'ha imposat amb els gols de Morata i Tévez contra un rival que no ha sabut governar el partit malgrat tenir més minuts la pilota.

Al contrari del que es podia preveure, el partit ha començat molt revolucionat. Ni el Juventus ni el Madrid han especulat, i han sortit a buscar el gol des del principi. La primera mitja hora estat exuberant, amb ocasions a totes dues bandes, si bé els locals han tingut més presència.

Tévez s'ha fet amo i senyor de la davantera italiana i ha estat a punt de marcar al minut 2, amb un fort xut. En canvi, l'esfèrica sí que ha entrat al 9, després d'un altre tir de Tévez que ha refusat el porter però que ha caçat l'exmadridista Morata, oportunista, al segon pal. El gol desequilibrava el marcador però no canviava la tònica del partit. En tot cas, la Juve feia un petit pas enrere però seguia portant perill.

El Madrid arribava a l'àrea però no generava oportunitats clares, fins que al minut 23 ha despertat amb una jugada individual de Cristiano, que ha trencat el fora de joc i ha provat un xut creuat que ha sortit fora, per poc. El portuguès, però, ha obtingut la recompensa al minut 27 quan ha aprofitat un desajust defensiu del Juventus i ha quedat sol a l'àrea petita. CR7 només ha hagut de posar el cap per rematar sense oposició una centrada de James.

El plantejament del Juventus ha sorprès pels riscos que corria en defensa, sobretot traient la pilota jugada. El Madrid ha recuperat algunes esfèriques i ha estat a punt de fer el segon abans del descans, amb atacs ràpids o pilotes a les bandes. L'acció més clara l'ha tinguda James, quan ha rematat de planxa una centrada, però ha enviat la pilota al travesser.

El segon temps ha començat una mica més relaxat. Els entrenadors han demanat calma als equips i, mentre la Juve s'ha replegat, el Madrid ha dut el pes del joc, avançant les línies. Però ha estat en una pèrdua de pilota la que ha trencat l'equilibri: contracop i pilota final per a Tévez, que ha entrat a l'àrea i ha rebut el penal de Carvajal. El mateix Tévez ha executat el penal pel centre i ha fet el 2-1.

Amb el gol, ara sí, el partit s'ha calmat. El Madrid ha fet un canvi ofensiu (Chicharito per Isco), mentre que la Juve ha decidit reforçar la defensa. La pilota ha passat a ser dels de Chamartín però no han acabat de governar el partit malgrat jugar més minuts a camp contrari. La defensa italiana, aquest cop sí, ha estat solvent i els blancs tan sols han tingut una ocasió per mitjà de Cristiano, que no ha pogut rematar una passada en profunditat. En canvi, els de Torí han tingut opcions fins al final de sentenciar l'eliminatòria, sobretot amb l'entrada de Llorente, que ha tingut un mà a mà amb Casillas (després d'un error de Varane), i un cop de cap al temps de descompte que ha salvat el porter amb sort.