Primera Divisió
Esports Futbol 24/04/2011

L'Atlètic de Madrid supera clarament un Llevant en ratxa i continua pensant en Europa (4-1)

Els granotes feia vuit partits seguits que no perdien, però el Kun Agüero els ha rematat a la segona part amb dos gols

El jugador del Llevant Javi Venta talla la progressió de Filipe Luis (Atlètic de Madrid).

MadridL'Atlètic de Madrid ha multiplicat avui les seves opcions europees davant del Llevant, en un partit decidit per l'argentí Kun Agüero, que va desfer la igualtat amb dos gols a la segona part per signar un triomf treballat i consolidar el seu equip entre els set primers de la classificació (4-1).

L'Atlètic, amb canvis obligats a l'onze per les baixes de José Antonio Reyes o el portuguès Tiago Mendes i amb l'uruguaià Diego Forlán de nou d'inici a la banqueta, es va trobar amb un oponent incòmode, que arribava al Calderón com la revelació de la Lliga després d'una segona volta notable –va tallar una ratxa de vuit jornades sense perdre–, amb tot just dues derrotes.

No li ha discutit, el control de la pilota a l'equip blanc i vermell, però el Llevant sí que ha minimitzat el seu ritme habitual d'ocasions en els últims xocs fins que un bon llançament de falta del brasiler Elies des del límit de l'àrea ha batut l'uruguaià Gustavo Munúa i ha signat l'1-0 local (m. 19).

L'ambició de l'Atlètic, millor sobre la gespa a la primera part, la mobilitat de l'argentí Sergio Kun Agüero o les entrades per banda de Juanfran Torres, substitut avui del sancionat Reyes, mantenien en alerta al Llevant, intens en defensa, però desbordat de vegades pel talent individual dels futbolistes locals.

L'equatorià Felipe Caicedo ha transformat un penal comès sobre ell mateix per Mario Suárez, amb el qual ha signat el seu dotzè gol d'aquest curs i va establir un inquietant 1-1 per a l'Atlètic.

No veia res clar el partit el conjunt matalasser fins que Kun Agüero ha agafat una pilota a la vora de l'àrea. El seu primer xut ha xocat amb Nano, però en el rebuig, sense donar més opció a la defensa rival, ha enganxat un potent xut al costat del pal, inabastable per a Munúa i definitiu per impulsar el triomf local (2-1, m. 51).

Aquí, l'Atlètic ha recuperat el comandament del partit, amb més ocasions, sense tanta preocupació defensiva i amb el 3-1 (m. 70), després d'un penal de Ballesteros sobre Diego Costa transformat per Agüero, en la seva millor ratxa golejadora a la Lliga espanyola, amb vuit gols en els seus últims sis partits, i avui de nou decisiu.

Ja no ha patit l'equip madrileny, que va ampliar l'avantatge (4-1) en un córner d'Elías, pentinat per Raúl García, que va introduir Munúa a la seva porteria, per tancar un partit amb alts i baixos, però resolt amb un triomf que enforteix les opcions europees de l'Atlètic a falta de cinc jornades per a la conclusió de la temporada.

4 - Atlètic de Madrid: De Gea, Ujfalusi, Perea, Domínguez, Filipe Luis; Juanfran (Forlán, m. 72), Mario (Assunçao, m. 81), Raúl García, Elías (Noguera, m. 85); Diego Costa i Kun Agüero.

1 - Llevant: Munúa, Javi Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran, Xavi Torres, Iborra, Jefferson Montero, Valdo, Juanlu (Xisco Nadal, m. 21), i Caicedo (Stuani, m. 77).

Gols: 1-0, m. 19: Elías. 1-1, m. 39: Caicedo, de penal. 2-1, m. 50: Agüero. 3-1, m. 70: Agüero, de penal. 4-1, m. 84: Munúa, en pròpia porteria.

Àrbitre: Javier Estrada Fernández (C. Català). T.G.: als locals Juanfran (m. 11), Mario Suárez (m. 38) i Diego Costa (m. 56) i als visitants Juanfran (m. 3), Nano (m. 19) i Iborra (m. 65).

Incidències: Estadi Vicente Calderón davant uns 50.000 espectadors.