FUTBOL
Esports Futbol 22/08/2011

L'LFP i l'AFE no es posen d'acord, però es tornaran a reunir aquest dimarts

L'objectiu de la quarta reunió era acostar posicions, després de no arribar a cap acord en les últimes converses que han mantingut els dos organismes

Efe
1 min
Els representants de la LFP i l'AFE, reunits aquest matí. EFE / TV

MadridLa Lliga de Futbol Professional (LFP) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) segueixen sense arribar a un acord per desconvocar la vaga de futbolistes, prevista per les dues primeres jornades, després d'una reunió de dues hores i mitja, aproximadament, a la seu de la Lliga.

Luis Rubiales, president de l'AFE, i José Luis Astiazarán, president de l'LFP, han tornat a posar les seves propostes sobre de la taula en la quarta reunió entre les dues institucions, després que el dia 11 d'agost l'AFE va anunciar la convocatòria d'una vaga que ja ha impedit la disputa de la primera jornada de Lliga.

En acabar la trobada, han comparegut el vicepresident de l'LFP, Francisco Català, i el president, José Luis Astiazarán, per part de la Lliga; i Luis Gil, com a gerent de l'AFE, per anunciar que continuaran negociant per arribar a un acord que satisfaci les dues parts.

L'objectiu d'aquesta quarta reunió era acostar posicions després de no haver arribat a cap acord en les últimes converses que van mantenir els dos organismes, en què continuaven en el mateix punt que l'inici de la vaga.

Les principals desavinences entre l'LFP i AFE són el conveni actual, que, segons els futbolistes, no aporta prou garanties de cobrament per als jugadors.

El sindicat de futbolistes exigeix l'elaboració d'un nou conveni en què prevalgui la llei de l'esport per sobre de la llei concursal, legislació mercantil a la qual poden acollir-se actualment els clubs i que permet no fer front als deutes acumulats i congela el pagament de les nòmines dels jugadors.

Astiazarán ha confirmat que les negociacions continuaran aquest dimarts, a partir de les 16.00 hores, aquesta vegada a la seu de l'AFE.

stats