LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 11/04/2011

Lucescu creu que el Xakhtar té "molt poques opcions" d'eliminar el Barça

Lucescu diu que als seus jugadors els falten experiències en partits d'alt nivell. "Sortim al camp amb la idea que els rivals són més forts que nosaltres", ha apuntat

Efe
2 min
Mircea Lucescu, durant la roda de premsa prèvia al matx contra el Barça.

DonetskEl romanès Mircea Lucescu, tècnic del Xakhtar Donetsk, ha assegurat que l'equip ucraïnès té "molt poques opcions" d'eliminar el Barcelona, degut tant a la clara derrota en el partit d'anada (5-1) com a les baixes.

"Tenim molt poques opcions de passar, però intentarem donar una imatge digna. Jugarem per guanyar", ha assenyalat Lucescu en roda de premsa a l'estadi Donbass Arena de Donetsk la vigília del partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions.

Lucescu ha reconegut que als seus pupils "els falta experiència en partits d'alt nivell", com va quedar demostrat la passada setmana al Nou Camp. "No vam donar la talla a casa de l'Arsenal (5-1) i del Barcelona. Això no va passar per la falta de classe. Sortim al camp, probablement, amb la idea que els rivals són més forts que nosaltres i aquesta és la causa que cometéssim tantes errades", ha dit.

El tècnic ha insistit que els cinc gols encaixats en el feu blaugrana van néixer d'errors infantils dels futbolistes del Xakhtar. "El primer regal va ser quan Iniesta va marcar el primer", ha apuntat Lucescu, que ha responsabilitzat directament el porter Piatov del segon i tercer gols.

Lucescu confia que les errades comeses al Camp Nou no es repeteixin aquest dimarts, ja que el Barcelona és un equip que "sap provocar les errades del rival". "El Barcelona té un avantatge i és el nivell del campionat espanyol. Un partit de la Lliga de Campions amb prou feines es diferencia d'una de la lliga espanyola", ha dit.

El tècnic del Xakhtar ha lamentat que l'equip ucraïnès tingui "seriosos problemes" amb el centre de la defensa, ja que estan lesionat l'exblaugrana Txigrinski, Kuchen i Txizhov, mentre que Rats està sancionat. A més, ha afegit, "Dario Srna té problemes i hi ha un 80 per cent de possibilitats de que no jugui" i també "és dubte el brasiler Luiz Adriano". "En aquestes condicions haurem de jugar amb una nova defensa. No és fàcil quan cinc jugadors titulars no poden saltar al camp. Però volem sortir a la superfície d'aquesta situació amb el cap alt. Intentarem guanyar el partit", ha apuntat.

Lucescu considera que el Barça té molt desenvolupat el joc en equip, amb molts automatismes i una estratègia, aparentment, monòtona. "Tots ho estudien, però s'internen de manera tan veloç i la pilota roda tan ràpid que, si no arribes a temps, ho pagues molt car", ha destacat.

stats