Esports Futbol 18/09/2012

El Màlaga es desfà del Zenit i el PSG escombra el Dínamo de Kíev a la primera jornada de la fase de grups

Els andalusos superen els russos amb comoditat (2-0), mentre l'equip d'Ancelotti presenta candidatura en golejar els ucraïnesos (4-1)

Jordi Mestre
El suec Zlatan Ibrahimovic celebra un gol en el partit entre el PSG i el Dínamo de Kíev

BarcelonaLes àmplies victòries del Màlaga i del PSG contra el Zenit de Sant Petersburg i el Dínamo de Kíev marquen la primera jornada de la fase de grups de la Champions League. Els membres dels grups A, B, C i D han disputat els primers vuit partits d'aquesta fase del torneig.

GRUP A

DINAMO ZAGREB 0 - FC PORTO 2

Els portuguesos s'han avançat a la primera meitat amb un gol de l'argentí Lucho González als 41 minuts de partit i han tancat el marcador al temps afegit gràcies a una diana de Defour.

Alineacions:

DZG: Kelava, Simunic, Tonel, Vida, Calello (Kovacic), Ademi (Beqiraj), Sammir, Pivaric, Brozovic, Rukavina (Carrasco) i Cop.

FCP: Hélton, Maicon, M. Lopes, Alex Sandro, Otamendi, L. González, Moutinho, Defour, Martínez (Kléber), J. Rodríguez (Mangala), Varela (Atsu).

Àrbitre: Daniele Orsato (Itàlia)

Estadi: Maksimir, de Zagreb.

PARIS SAINT-GERMAIN 4 - DÍNAMO DE KÍEV 1

Els gols d'Ibrahimovic, Thiago Silva i Alex han posat per davant els parisencs, que s'han mostrat superiors en tot moment al seu rival durant la primera meitat. El gol de l'honor dels russos ha arribat al 87 per obra de Veloso, però els francesos encara han tingut temps de fer-ne un altre a l'afegit gràcies a Pastore.

PSG: Sirigu, Thiago Silva (Camara), Alex, Maxwell, Jallet, Ménez (Nenê), Matuidi, Chantôme, Verratti, Pastore, Ibrahimovic (Lavezzi).

DNK: Koval, D. Silva, Taiwo, Khacheridi, Mikhalil (Betao), Veloso, Iarmolenko, Garmash (Vukojevic), Kranjcar (Gusev), Ideye, Raffael.

Àrbitre: Björn Kuipers (Holanda)

Estadi: Parc dels Prínceps, de París.

GRUP B

MONTPELLER 1 - ARSENAL 2

El campió francès s'ha avançat al minut 9 gràcies a un gol de penal de Belhanda, però les dianes de Podolski i Gervinho, marcades en menys de dos minuts, han donat la volta al marcador.

MHSC: Jourdren, Bocaly, Yanga-Mbiwa, Hilton, Bedimo, Belhanda, Estrada (Herrera), Cabella, Saihi, Mounier (Herrera) i Camara (Aït-Fana).

AFC: Mannone, Mertesacker, Vermaelen, Jenkinson, Gibbs, Diaby, Arteta, Cazorla (Coquelin), Podolski (Walcott), Giroud (Ramsey) i Gervinho.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo (Espanya)

Estadi: La Mosson, de Montpeller.

OLYMPIAKÒS 1 - SCHALKE'04 2

Un gol de Höwedes al minut 41 ha posat per davant els alemanys a la seva visita al camp del campió grec. Tot i la reacció d'Abdoun per part dels locals al minut 58, el Schalke no ha tardat en recuperar l'avantatge: només un minut després, Huntelaar ha posat l'1-2 definitiu.

OLY: Megyeri, Maniatis, Modesto (Greco), Machado, Contreras, Holedas, Manolas, Torosidis, Fuster (Ibagaza), Abdoun (Mitroglou), Djebbour.

S04: Unnerstall, Höwedes, Papadopoulos, Fuchs, Matip, Holtby, Jones (Höger), Barnetta (Afellay), Neustädter, Farfán (Draxler), Huntelaar.

Àrbitre: David Fernández Borbalán (Espanya)

Estadi: Iorgos Karaiskakis, d'Atenes.

GRUP C

MÀLAGA 3 - ZENIT ST. PETERSBURG 0

L'equip de Pellegrini s'ha avançat ràpidament al marcador gràcies a un gol del jove Isco. L'ex blaugrana Saviola, al minut 13, ha doblat el lideratge dels andalusos contra un rival aparentment impotent. Al minut 76, el mateix Isco ha fet pujar el 3-0 definitiu al marcador, enmig d'una gran festa a La Rosaleda.

MAL: Caballero, Gámez, Welington, Demichelis, Monreal, Camacho, Joaquín (Duda), Eliseu, Isco, Portillo (Iturra), Saviola (Santa Cruz).

ZSP: Malaféev, Anyukov, B. Alves, Lombaerts, Xiròkov (Lumb), Zyryanov, Fayzulin, Denisov, Lukovic (Bystrov), Kerzhakov, Hulk.

Àrbitre: Mark Clattenburg (Anglaterra)

Estadi: La Rosaleda, de Màlaga.

MILAN 0 - ANDERLECHT 0

Els 'rossoneri' no han pogut aprofitar la visita del campió belga per sortir de la seva crisi de joc i resultats, i el 0-0 inicial no s'ha mogut del marcador durant tot el partit. Bojan ha vist el duel des de la banqueta.

MIL: Abbiati, De Sciglio, Mexès, Bonera (Yepes), Antonini, Nocerino, Boateng (El Shaarawy), Flamini, Emanuelson (Constant), De Jong, Pazzini.

AND: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté (Praet), Wasilewski, Biglia, Kijestan, Gillet, Kanu (Yakovenko), Mbokani, Bruno (Juhász).

Àrbitre: William Collum (Escòcia)

Estadi: San Siro, de Milà.

GRUP D

BORUSSIA DORTMUND 1 - AJAX 0

Un gol del polonès Lewandowski al minut 87' ha resolt l'emocionant duel entre els campions d'Alemanya i Holanda. El central Mats Hummels ha fallat un penal al minut 58, però tot i així els alemanys han aconseguit sobreposar-se.

BVB: Weidenfeller, Subotic, Hummels, Piszczek, Schmelzer, Kehl, Gündogan (Leitner), Götze (Schieber), Reus, Kuba (Perisic) i Lewandowski.

AJA: Vermeer, Alderweireld, Moisander, Blind, Van Rhijn, Poulsen, Eriksen, De Jong, Sana (Sulejmani), Boerrigter, Babel (Schøne).

Àrbitre: Paolo Tagliavento (Itàlia)

Estadi: Signal Iduna Park, de Dortmund.