Llevant - València
Esports Futbol 09/01/2011

Mata decanta el derbi entre Llevant i València (0-1)

Un solitari gol del jugador xe, en posició dubtosa, i a pocs minuts del final, ha decantat el derbi valencià a favor d'un València que ja havia fallat un penal a la primera.

Mata ha marcat en els darrers minuts el gol del triomf del València contra el Llevant

ValènciaJuan Mata ha estat el protagonista del València per segona jornada consecutiva. I, novament, per marcar el gol de la victòria en posició de possible fora de joc. A més, en aquesta ocasió, el jugador xe també ha estat protagonista al primer temps, quan ha fallat un penal.

La primera part ha estat bastant discreta per part dels dos equips, amb poques ocasions de gol i sense un dominador clar. Tot i que el València ha tingut més possessió de pilota, les arribades a la porteria de Reina han estat escasses i sense crear gaire perill a la porteria de Reina. El Llevant, de la seva banda, s'ha mostrat com un equip ordenat, segur en defensa, però amb molts problemes per crear ocasions de perill.

Al minut 27 s'ha produït la primera acció polèmica del partit, quan l'àrbitre ha assenyalat penal de Robusté a Maduro, en una topada entre els dos jugadors al límit de l'àrea. Però Mata ha errat el llançament, enviant la pilota per sobre el travesser.

El segon temps ha continuat amb la mateixa dinàmica que el primer, fins que Mata, a 20 minuts del final, ha xutat una falta que ha picat al travesser. Ha estat un petit punt d'inflexió per al València, que s'ha cregut que podia treure alguna cosa positiva del partit, i ha buscat amb insistència la porteria de Manolo Reina, principalment al contraatac.

I així ha estat com Mata ha rebut una passada, en possible fora de joc, i ha pogut marcar el definitiu 0 a 1 al minut 84.

LLEVANT 0 – VALÈNCIA 0

LLEVANT: Reina, Cerra, Robusté, Ballesteros, Juanfran, Pallardó (Sergio, 65'), Xavi Torres, Xisco Nadal (Xisco Muñoz, 76'), Rubén (Stuani, 65'), Juanlu i Caicedo.

VALÈNCIA: Guaita, Miguel, Stankevicius, Dealbert, Jordi Alba, Pablo (Feghouli, 89'), Maduro, Topal, Mata (Banega, 90'), Soldado (Vicente, 75') i Aduriz.

GOL: 0-1, (83') Mata.

ÀRBITRE: Clos Gómez (col·legi aragonès). Targetes grogues als locals Ballesteros, Robusté, Stuani i Juanfran; i pel visitant Aduriz.

ESTADI: Ciutat de València, uns 15.000 espectadors.