COPA AMÈRICA 2011
Esports Futbol 02/07/2011

L'Argentina decep en el seu debut a la Copa Amèrica i empata amb Bolívia (1-1)

Decepció argentina el dia del debut de l’albiceleste a la Copa Amèrica. Els argentins, que no organitzen aquest torneig des del 1987 i no el guanyen des del 1993, no han passat de l’empat 1-1 amb els bolivians. Els tres jugadors del Barça, Messi, Mascherano i Milito han jugat els 90 minuts de titulars.

Toni Padilla
Mascherano, Burdisso i Messi, marxant decepcionats a la fi de l'Argentina-Bolívia (1-1)

BarcelonaEl partit inaugural s’ha jugat a l’estadi de la Plata marcat pel fort fred (-2 graus). L’Argentina ha portat el pes del partit topant amb una bona pressió dels bolivians al mig del camp. Messi, amb la samarreta 10 com sempre, ha jugat demanant sempre la pilota amb llibertat, molt allunyat de la porteria i encarant amb velocitat per buscar trobar a Lavezzi i Tévez. Amb Cambiasso fent de “fals 9” per crear espais, els argentins no han jugat còmodes. Només quan Messi aconseguia encarar arribava el perill, amb dues ocasions clares, de Lavezzi i Tévez. Mascherano de la seva part, ha manat a un mig del camp amb poc toc (Banega i un Cambiasso molt avançat eren al seu costat) i Milito ha jugat de central amb Burdisso amb alguna errada puntual.

El primer temps ha estat marcat per la impotència dels locals. Al descans, ha entrat Di Maria per Cambiasso per intentar donar vida als argentins, però just en els primers minuts Edivaldo Rojas ha fet el 0-1 a la sortida del córner amb l’esperó, un gol on ha fallat Ever Banega al primer pal. L’Argentina, nerviosa, ha sofert el cop i Martins ha perdonat el 0-2 tot sol davant de Romero, qui ha fet una gran aturada.

El partit ha canviat amb el “Kun” Agüero. L’exjugador de l’Independiente ha entrat per Lavezzi revolucionat en joc local. Agüero ha gaudit de diferents ocasions, fent el gol de l’empat als 75 minuts després d’una assistència amb el pit de Zanetti. L'equip del Checho Batista, que només ha fet dos canvis, ha buscat el gol del triomf sense sort, ja que Bolívia s'ha defensat amb ordre i els locals han centrat el joc en jugades individuals. Messi ha desaparegut en el segon temps i ha firmat una actuació fluixa.

El segon partit del grup A es juga avui entre Colòmbia i Costa Rica. Els ticos, que substitueixen la selecció invitada del Japó (va renúnciar a la plaça després de patir un fort terratrèmol), jugarà amb la selecció sub'22. Es classifiquen els dos primers de cada grup i els dos millors tercers.

Argentina 1-1 Bolívia

Argentina: Romero, Burdisso, Zanetti, Milito, Rojo, Banega, Cambiasso (Di Maria, 46’), Mascherano, Lavezzi (Agüero, 71’), Messi i Tevez.

Bolívia: Arias, Álvarez, Raldes, Rivero, Gutiérrez, Robles, García, Vaca (Chavez, 65), Campos (Arce, 79’), Rojas (Cardozo, 89’) i Martins.

Gols: 0-1 (47’) Rojas i 1-1 (75’) Agüero.