Pilota d'Or
Esports Futbol 08/01/2012

Les obres d'art de Messi, Neymar i Rooney lluiten per ser el millor gol de l'any

No és fàcil triar entre els tres gols finalistes que aspiren a ser premi Puskás FIFA 2011: el de Messi contra l'Arsenal, la brillant jugada de Neymar des del mig del camp o la mitja xilena de Rooney contra el City

Natalia Arroyo
1 min
Messi supera Almunia en l'acció del gol contra l'Arsenal.

BarcelonaQuin és el millor gol de l'any? Quins són els criteris per decidir-ho? La resposta no és gens fàcil i la selecció que proposa la FIFA ha deixat tres gols ben diferents de Leo Messi, Neymar i Wayne Rooney. Per estètica, importància, dificultat i màgia, tots tres mereixen ser premi Puskás FIFA 2011 però només ho serà un.

El gol de Messi que ha escollit la FIFA és el de la tornada de vuitens de final de la Champions. Messi rep una assistència d'Andrés Iniesta a l'espai i l'argentí, davant la mitja sortida d'Almunia, pica la pilota per superar el cos del porter i remata de volea amb la cama esquerra. Una delícia de gol.

L'altre candidat és Neymar, que va signar un golàs contra el Flamingo. Ofegat a la banda, el brasiler surt viu de la pressió de dos defenses, fa una paret i corre en diagonal en direcció a la porteria esquivant els intents d'aturar-lo amb falta, inventa una autopassada impossible a la frontal de l'àrea i acaba definint amb l'exterior del peu davant el porter.

L'altra perla escollida per la FIFA és el gol de Wayne Rooney contra el Manchester City. Després d'una llarga jugada col·lectiva, l'anglès rep una centrada des de la dreta de Nani i, dins de l'àrea, perfila el cos per rematar una pilota que li quedava a l'esquena. La xilena surt perfecta i es cola per l'escaire per fer el 2-1.

stats