Esports Futbol 27/07/2011

Messi, Pelé i Hugo Sánchez, escollits Patrimoni Esportiu Històric de la Humanitat

S'han escollit en una votació ciutadana entre una llista on hi havia altres jugadors argentins, brasilers i mexicans, amb la intenció d'impulsar els valors esportius

Redacció
1 min
What do you know about... Messi?

BarcelonaLeo Messi (Argetina), Edson Arantes do Nascimiento, "Pelé" (Brasil), i Hugo Sánchez (Mèxic) han sigut escollits Patrimoni Esportiu Històric de la Humanitat dels seus respectius països, segons ha informat el president del Bureau Internacional de Capitals Culturals, Xavier Tudela, en una roda de premsa celebrada al Principat d'Andorra.

Han sigut escollits per una votació ciutadana de 327.496 persones de 72 països entre una llista representativa del patrimoni esportiu i històric de la humanitat que s'ha creat en una campanya d'elecció que ha tingut quatre mesos de durada. En aquella llista hi havia 42 jugadors argentins, 57 brasilers i 41 mexicans que aspiraven a rebre aquest honor.

La llista pretén destacar l'excel·lència esportiva i el joc net, contribuir a crear lligams d'unió entre els seguidors dels equips rivals, aportar valors ètics i solidaris i ser referent per a nens i joves, a més d'impulsar la consolidació de la importància de la preservació de la realitat esportiva arreu del món.

stats