Futbol internacional
Esports Futbol 09/02/2011

Messi marca, assisteix i s'imposa en el duel particular contra Cristiano Ronaldo (1-2)

El 10 blaugrana ha decantat la balança al temps de descompte, després de transformar un penal. La pulga ha estat el millor del partit en una nova exhibició de futbol

Messi pressiona Bruno Alves durant l'Argentina-Portugal.

GinebraLionel Messi, que ha transformat un penal al temps de descompte, s'ha endut el duel particular contra Cristiano Ronaldo. Tots dos han anotat un gol, però l'argentí també s'ha adjudicat una assistència i ha jugat els 90 minuts davant un portuguès que ha volgut abusar de la conducció de pilota i ha sigut substituït als 60 de joc.

De seguida s'ha vist que Messi en tenia ganes: als 6 minuts de partit, en una rematada de cap que ha sortit fregant el pal. Ha estat el preludi de la seva primera gran acció del partit. Al quart d'hora ha agafat la pilota al mig del camp, ha avançat superant els defenses, i ha assistit magistralment perquè Di María marqués el primer gol del partit.

Semblava que Argentina podria dominar amb tranquil·litat, però ha estat Portugal qui ha aconseguit empatar el partit. Cristiano Ronaldo, al límit del fora de joc, ha aprofitat un error defensiu dels argentins per anotar el seu gol. A partit d'aquí, el partit ha estat un estira i arronsa entre les dues seleccions.

El segon temps ha començat amb un Ronaldo més actiu, però mica en mica, Messi s'ha anat trobant més còmode i ha tornat a imposar la seva llei. Després que Cristiano deixés el terreny de joc, l'argentí ha estat l'amo indiscutible dels últims minuts de partit, obrint joc i creant ocasions de gol. La més clara, un xut de falta que el porter ha tret quan la pilota es colava per l'escaire. Fins que al descompte ha transformat un penal de Coentrao sobre Martínez.

Diego Milito i Javier Mascherano també han jugat els 90 minuts, tot i que amb una actuació més discreta que el 10 blaugrana. Tot i així, Mascherano ha estat protagonista d'una baralla amb el portuguès Coentrao a la segona meitat.

1 Portugal – 2 Argentina

PORTUGAL: Eduardo (Rui Patricio, 45'); Joao Pereira, Bruno Alves, Rolando, Fábio Coentrao; Carlos Martins (Paulo Machado, 85') Raúl Meireles (Miguel Veloso, 79'), Joao Moutinho; Nani (Danny, 59'), Hugo Almeida (Helder Postiga, 59') i Cristiano Ronaldo (Quaresma 59').

ARGENTINA: Sergio Romero; Zanetti (Pablo Zabaleta, 62'), Burdisso, Gaby Milito, Marcos Rojo; Banega (Gago, 62'), Mascherano, Cambiasso; Di María (Pastore, 65'), Messi i Lavezzi (Juan Manuel Martínez, 84').

GOLS: 0-1 (13') Di María. 1-1 (20') Cristiano Ronaldo. 1-2 (90') Messi, de penal.

ÀRBITRE: Massimo Busacca (Suïssa) Targetes a Carlos Martins, Gago, Milito

ESTADI: Estadi de Ginebra, uns 30.000 espectadors.