Europeu Sub-21
Esports Futbol 09/06/2013

Un gol de Morata al minut 86 classifica la selecció espanyola sub-21 per a les semifinals de l'Europeu

El davanter del Madrid ha desempatat el partit contra Alemanya. Una derrota hauria deixat l'equip de Lopetegui amb l'obligació de puntuar en l'últim partit contra Holanda

BarcelonaHa tornat a ser en l'últim sospir, però la selecció espanyola sub-21 ha sumat els tres punts contra Alemanya, gràcies a un gol 'in extremis' d'Álvaro Morata a quatre minuts del final. La victòria classifica l'equip de Lopetegui per a les semifinals de l'Europeu d'Israel, i serà en el tercer partit contra Holanda (dimecres, 18 h) on 'la roja' s'haurà de jugar la primera o segona posició del grup B. El combinat alemany, que encara tenia esperances mentre durava l'empat, es queda ara sense opcions faci el que faci contra Rússia en l'última jornada.

La selecció espanyola ha dominat pràcticament tot el partit, i ha gaudit de bones ocasions per marcar al primer temps. Un xut amb rosca de Thiago al minut 23 ha fregat l'1-0, com també Rodrigo, amb dos avisos en dues accions dins de l'àrea. Alemanya amenaçava al contraatac i a través d'un xut llunyà de Clemenens al minut 37.

El 0-0 amb el qual s'ha arribat al descans s'ha allargat durant pràcticament tot el segon temps, tot i que la selecció espanyola ha anat acumulant efectius a prop de la porteria de Leno. El setge espanyol no s'ha transformat en gols i, de fet, després d'una triple ocasió, Alemanya ha estat a punt de marcar el 0-1, però Montoya, l'últim defensor, ha evitat que una acció a la contra es convertís en drama per a 'la roja'.

Al minut 86, el madridista Álvaro Morata, que havia entrat al terreny de joc al minut 72, s'ha inventat una gran acció per la banda esquerra que ha culminat amb un xut ras al pal curt que ha superat Leno. La victòria per la mínima classifica la selecció espanyola per a les semifinals, on podria trobar-se Itàlia (primera del grup A amb 6 punts, de moment), Noruega (segona amb 4 punts) o Israel (tercera amb 1 punt).

Els blaugranes Bartra, Montoya i Thiago han disputat els 90 minuts, mentre que Tello, també titular, ha sigut substituït quan faltaven cinc minuts per Muniaín.