Lliga Europa
Esports Futbol 10/03/2011

Nilmar marca un gol valuosíssim pel Vila-real en el temps afegit al Bay Arena (2-3)

El conjunt castellonenc ha resistit el setge dels alemanys, segons a la Bundesliga, i ha capgirat dues vegades el marcador amb gols de Rossi i Nilmar (2)

El brasiler del Vila-real Nilmar celebra com sempre un dels seus dos gols al Bay Arena de Leverkusen.

Leverkusen p { margin-bottom: 0.21cm; } El Vila-real s'ha endut avui una bona renda de la seva visita a Alemanya en derrotar per 2-3 al Bayer Leverkusen, després de resistir el setge de l'equip alemany amb un disciplinat treball defensiu rubricat amb tres contraatacs letals.

El Vila-real ha disparat quatre vegades a porta i en tres d'elles, una l'italià Giuseppe Rossi i dos el brasiler Nilmar, la pilota ha acabat al fons de la xarxa. El resultat deixa el Vila-real amb totes les possibilitats de sentenciar a la tornada.

El començament el partit ha mostrat a dos equips excessivament curosos, amb un Vila-real tancant espais al centre del camp i apostant per esporàdics avenços ràpids, davant d'un Bayer Leverkusen prudent que no arriscava massa.

A la primera mitja hora de joc només hi ha hagut algunes ocasions de gol aïllades per al Leverkusen, de Renato Augusto en els minuts 9 i 18 i Eren Derdiyol, en 13, i cap clara per al Vila-real.

El partit s'ha trencat en el minut 33, amb una jugada que es va iniciar amb una pèrdua de pilota de Giuseppe Rossi al centre del camp. Marcel Schwaab s'ha fet amb la pilota i ha posat a córrer al lateral esquerre Michael Kadlec, que ha rematat des de la vora de l'àrea i ha batut Diego López.

Amb el gol, els dos equips han deixat el respecte excessiu als llibrets i ha començat a veure's un partit més obert i també ple de nerviosisme.

El mateix Rossi ha sigut l'encarregat de reparar el seu error en marcar el gol de l'empat al minut 42, després d'aprofitar una gran passada de Bruno des del centre del camp que ha sorprès mal col·locats als centrals locals.

El segon temps ha començat jugant-se més en el camp del Vila-real, però el Leverkusen no tenia arribades clares. En canvi, quan el Vila-real avançava, l'equip de les aspirines mostrava sovint problemes defensius.

Nilmar s'ha encarregat d'aprofitar aquestes dificultats i, en el seu primer contacte amb la pilota, ha posat amb avantatge al Vila-real el minut 70. Els centrals del Leverkusen altra vegada es van veure descol·locats, com havia ocorregut en el gol de Rossi.

El Leverkusen ha respost immediatament i Gonzalo Castro, després d'un centre de Sidney Sam des de la dreta que Steffan Kiessling no ha aconseguit a rematar de cap, ha batut amb un xut ras a Diego López.

Després del 2-2, la pressió del Leverkusen ha augmentat i el Vila-real ha incrementat el seu esforç defensiu.

Però el Vila-real ha arribat a la porteria rival una vegada més, ja en el temps afegit, amb un cop de pilota llarg i Nilmar ha sentenciat. El Leverkusen havia disparat 18 vegades a porta. Però el partit l'ha guanyat el 'submarí groc'.

2 - Bayer Leverkusen: Adler; Vida, Schwaab, Reinhartz, Kadlec; Vidal, Rolfes (Bender, 89); Sam (Jörgensen, 76), Renato Augusto, Castro; i Derdiyok (Kiessling, 46)

3 - Vila-real: Diego López; Mario, Gonzalo Rodríguez, Mussachio, Catalá; Marchena, Bruno, Borja Valero, Wakaso (Cazorla, 62); Ruben (Oriol, 83) i Rossi (Nilmar, 69).

Gols: 1-0, min 33: Kadlec. 1-1, min 42: Rossi. 1-2, min 70: Nilmar. 2-2, min 72: Castro. 2-3, min 94: Nilmar.

Àrbitre: Paolo Tagliavento (Italia). Mostró tarjetas amarillas a Vidal, Mussachio, Wakaso y Catalá.

Incidències: Bay Arena, 19.000 espectadors.