Futbol
Esports Futbol 28/03/2011

Paolo Maldini, enviat a judici per un suposat delicte de corrupció

Un jutge de Milà ha enviat a judici l'exfutbolista italià per un suposat delicte de corrupció i d'accés il·lícit al sistema informàtic de l'Agència Tributària d'Itàlia

Efe
2 min

Roma p { margin-bottom: 0.21cm; } Un jutge de Milà ha enviat a judici l'exfutbolista italià Paolo Maldini per un suposat delicte de corrupció i d'accés il·lícit al sistema informàtic de l'Agència Tributària d'Itàlia.

Segons l'acusació, Maldini hauria subornat un funcionari de l'Agència Tributària italiana per eludir els controls fiscals i s'hauria aprofitat de la seva posició en l'organisme públic per demanar-li que gestionés transaccions il·lícites d'una operació immobiliària que volia dur a terme a la Toscana.

La fiscalia de Milà ja havia demanat el juliol de 2010 el processament de l'excapità de la selecció italiana després de la investigació que s'havia fet sobre ell i 42 persones més, entre elles la seva dona, Adriana Fossa, per suposades pràctiques il·lícites per obtenir, entre altres beneficis, tractaments fiscals favorables.

La investigació a Maldini, el nom de la qual va aparèixer a la llista de la fiscalia milanesa l'abril de 2010, va arribar després de la intercepció telefònica d'una conversa de gener de 2009 amb Luciano Bressi, funcionari de l'Agència Tributària italiana de Milà detingut el juny de l'any passat.

En aquesta conversa, segons va referir en el seu moment la fiscalia, es pot sentir com Maldini demana a Bressi que li faciliti informació fiscal sobre Alessandro Paolo Baresi, germà de dos futbolistes italians, de cara a una operació immobiliària en la qual pretén participar al costat d'aquest a la regió de Toscana (centre d'Itàlia).

La fiscalia creu que Maldini, de 42 anys i que es va retirar del futbol professional a la fi de la temporada 2008-2009, es va introduir de manera il·lícita, amb ajuda de Bressi, en el sistema informàtic de l'Agència Tributària amb finalitats "no institucionals".

stats