Futbol
Esports Futbol 19/03/2012

Futbol amb sotana

Els seminaristes de totes les diòcesis amb seu a Catalunya disputaran aquest dilluns un torneig de futbol que aspira a convertir-se "en un bon aparador dels valors cristians"

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaEls seminaristes de totes les diòcesis amb seu a Catalunya disputaran aquest dilluns un torneig de futbol anomenat Copa Sant Josep, organitzat per celebrar el dia del seminari. Un dels objectius del campionat és convertir el món de l'esport "en un bon aparador dels valors cristians", potenciant valors com la solidaritat humana, l'amistat, l'alegria del viure i la bona voluntat entre els pobles.

La Copa Sant Josep compta amb la participació de quatre equips; el Seminari Major de Terrassa, el Seminari Major Interdiocesà i dos conjunts del Seminari Conciliar de Barcelona. La modalitat escollida és la del futbol-7 i la durada dels partits, de 25 minuts.

Els partits, que es jugaran a les instal·lacions esportives Brafa de Barcelona entre les 16 i les 18.30 hores, comptaran amb la presència d'àrbitres, que posseiran també la targeta blava. Aquesta penalització serà mostrada en cas d'infraccions que afectin al joc net i suposarà una exclusió de cinc minuts, sense possibilitat de canvi.

L'organització recorda als participants un decàleg de joc net "per viure l'esport d'una manera modèlica i exemplar":

1. Fer que cada trobada esportiva, amb independència del que estigui en joc, sigui un moment privilegiat, un moment de joia i festa.

2. Respectar les regles i l'esperit de l'esport practicat.

3. Respectar als meus adversaris com a mi mateix.

4. Acceptar les decisions dels àrbitres o dels jutges esportius, sabent que, igual que jo, tenen dret a equivocar-se, però fan tot el possible per evitar-ho.

5. Evitar la mesquinesa i l'agressivitat en tots els meus actes i paraules.

6. No recórrer a trampes ni enganys per aconseguir l'èxit.

7. Conservar la dignitat tant en la victòria com en la derrota.

8. Ajudar a tots amb la meva presència, la meva experiència i la meva comprensió.

9. Prestar ajuda a qualsevol esportista lesionat.

10. Ser un veritable ambaixador de l'esport, contribuint a què al meu voltant es respectin els anteriors principis.

stats