PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 19/03/2011

De Guzmán acosta el Mallorca a la permanència

El Mallorca ha conquerit la seva onzena victòria (1-0) amb un gol que Jonathan de Guzmán li ha marcat a Leo Franco, que acabava de substituir Doblas, expulsat

Jonathan de Guzmán celebra el seu gol davant el Saragossa.

PalmaEl Mallorca ha conquerit davant el Saragossa la seva onzena victòria de la temporada (1-0) amb un gol que el canadenc nacionalitzat holandès Jonathan de Guzmán li ha marcat a l'argentí Leo Franco, que acabava de substituir Toni Doblas, expulsat en el minut 63.

El triomf, sofert, perquè el Saragossa va lluitar fins al final i, fins i tot, ha estavellat una pilota al travesser en el minut 93 per mitjà de Braulio, situa l'equip balear amb 38 punts, a un pas de la permanència.

El Saragossa, que ha encaixat la seva tretzena derrota de la temporada, només ha guanyat un partit lluny de La Romareda i haurà de lluitar per allunyar-se dels llocs del descens.

El partit només ha tingut color a la segona part. Si algú esperava una mica de futbol en un partit que enfrontava a dos equips que miren més cap avall que a dalt de la taula de classificacions, es va equivocar d'escenari.

Mallorca i Saragossa han avorrit de valent durant tota la primera part, amb comptades accions en les dues àrees i amb la pilota maltractada a cop de cops de peu.

El conjunt aragonès només ha arribat amb perill en una ocasió en els primers 45 minuts, però ha estat la més clara de totes, quan Nico Bertolo (min. 40) ha fallat en un 'mà a mà' amb el porter mallorquinista Dudú Aouate.

Lluitant amb gran decisió per cada metre quadrat del camp, el Saragossa ha mantingut a ratlla un Mallorca confús i sense idees per trencar el forrellat visitant. El porter Toni Doblas ha tingut poca feina i quan se li ha exigit, ha respost amb gran encert, especialment en dues accions d'Emilio Nsue (minuts 8 i 32) i una de l'uruguaià "Chori" Castro (min. 32).

A la segona part (min. 63) ha estat expulsat per tallar amb la mà, fora de la seva àrea, una internada del camerunès Pierre Webó. L'ha substituït l'argentí Leo Franco.

El Mallorca vha sortit amb més decisió en la segona part i seves han estat les millors ocasions per trencar l'empat al marcador. El Saragossa s'ha quedat amb deu jugadors sobre el terreny de joc (min. 63) amb l'expulsió del porter Toni Doblas, i Leo Franco, exjugador mallorquinista, ha encaixat el gol que posava en avantatge a l'equip que dirigeix el danès Michael Laudrup.

Amb el gol i davant un rival amb deu jugadors al camp, el Mallorca ha intentat rebaixar el ritme de les accions amb l'esperança de sentenciar el partit a través d'un contraatac.

El tècnic del conjunt aragonès, Javier Aguirre, ha decidit reforçar el seu atac amb l'entrada d'un davanter, el colombià Marc Pérez per un migcampista, Jorge López.

Al final, Braulio, (min. 93) ha tingut l'empat, però la seva rematada s'ha estavellat al travesser. El Mallorca ha respirat amb la finalització del partit i ja celebra la permanència, que té a l'abast de la mà en sumar 38 punts a la taula de classificacions.

MALLORCA 1

SARAGOSSA 0

Mallorca: Aouate, Cendrós, Nunes, Ramis, Kevin; Nsue, Martí (Joao Víctor, min. 76) De Guzmán, Tejera (Pereira, min. 88), Castro (Aki, min. 60); Webó.

Saragossa: Doblas, Diogo, Da Silva, Jarosik, Obradovic, Jorge López (Marc Pérez, min. 73) Gabi, Ponzio, Ander Herrera; Bertolo (Leo Franco, min. 65) i Uche (Braulio, min. 63).

Gols: 1-0, min. 66: De Guzmán.

Àrbitre: Álvarez Izquierdo (català). Ha expulsat el porter del Saragossa Toni Doblas (63'). Ha amonestat Ander Herrera, Martí, De Guzmán, Jarosik i Tejera.