Copa del Rei
Esports Futbol 14/02/2012

La RFEF descarta que la final de Copa es jugui "fora del territori estatal"

'France Football' informa que l'Stade de France s'ha ofert per a la final entre Barça i Athletic Club, però la Federació diu que "és la Copa del Rei i per tant s'ha de jugar a Espanya"

Martí Molina
1 min
L'Stade de France, amb capacitat per més de 81.000 espectadors THOMAS FAIVRE-DUBOZ

BarcelonaLa RFEF descarta que la final de Copa es pugui disputar fora de l'estat espanyol. Ho ha assegurat el portaveu Jorge Carretero, sortint al pas de les informacions aparegudes a 'France Football' en què comentaven que l'Stade de France s'havia ofert perquè s'hi pogués disputar el partit entre Barça i Athletic Club.

Segons la revista, l'estadi de la capital francesa volia acollir aquesta final, igual com ja ho va fer a la dècada dels 90 amb dues finals de la Supercopa de Portugal (1995, Porto 1 – Benfica 0; 1996, Sporting Club de Portugal 3 – Porto 0). I també perquè gairebé dobla la capacitat de l'estadi valencià de Mestalla (52.000 a 81.000), que a hores d'ara és el que més opcions té d'albergar aquesta final.

Tanmateix, des de la Federació Espanyola de Futbol descarten que aquesta opció pugui dur-se a terme. Segons ha confirmat el portaveu de la RFEF al diari ARA, Jorge Carretero, "es tracta de la final de la Copa del Rei, i per tant no es pot jugar a cap altre lloc que no sigui territori estatal. S'ha de jugar i es jugarà a Espanya".

D'altra banda, encara queda pendent per decidir la data de la final –entre el 20 i el 25 de maig, en funció de si el Barça disputa la final de la Champions– i també l'estadi. Barça i Atlhetic Club coincideixen a demanar el Santiago Bernabéu, però el Reial Madrid s'hi oposa frontalment, i la RFEF està estudiant altres opcions. A hores d'ara el que té més números és l'estadi valencià de Mestalla, però l'organisme federatiu no vol descartar cap altre opció.

stats