PREMIER LEAGUE
Esports Futbol 02/03/2011

Giggs, vint anys de llegenda

Ryan Giggs compleix avui 20 anys des del seu debut a la Premier League amb el Manchester United amb tan sols 17 anys

Alexis Crosas
2 min
Ryan Giggs

BarcelonaAvui, dimecres 2 de març, el migcampista gal·lès Ryan Giggs de 37 anys ha complert el vintè aniversari des del seu debut amb l'equip que l'ha vist créixer com a futbolista, el Manchester United. El Parlament Britànic ha tingut en compte aquest aniversari i ha volgut reconèixer el mèrit de l'extrem.

El Diputat de Manchester Central, Tony Lloyd, ha felicitat la feina d'aquest jugador en una moció a la Cambra dels Comuns: "Aquesta càmera felicita a Ryan Giggs en el seu vintè aniversari del seu debut amb el Manchester United, el 2 de març de 1991. La càmera és conscient que el gal·lès s'ha guanyat la reputació gràcies a la seva esportivitat i el seu joc net", deia la moció.

Giggs és el futbolista amb més partits disputats a la història del Manchester amb 863 partits, per davant de Bobby Charlton amb 758. Sorprèn i diu molt d'aquest futbolista que en tants partits mai hagi vist una targeta vermella. La vigília d'aquesta efemèride, el partit d'ahir contra el Chelsea, no va ser del tot perfecte. Tot i això, el migcampista encara que va tenir temps per regalar algun detall de qualitat al públic d'Stamford Bridge tot i perdre finalment contra els blues per 2-1.

El gal·lès va ser reclutat pel mateix Alex Ferguson i va debutar un dia com avui contra l'Everton amb només 17 anys, tot i que ell reconeix que no recorda molt bé aquell moment. Amb 37 anys a l'esquena, el passat 18 de febrer va firmar una extensió del seu contracte que el vincula als Red Devils una temporada més.

Des de llavors, els títols que ha aconseguit a nivell de club són molts. Hi destaquen les Lligues de Campions de 1999 i 2008, la copa Intercontinental i el Mundial de Clubs d'aquells mateixos anys, onze 'Premiers', quatre 'FA Cups', tres Copes de la Lliga i una Supercopa de Europa.

La fina esquerra de Ryan Giggs ha vist com Ferguson construïa moltes plantilles amb el pas dels anys, i ell, sempre persistent, ha sobreviscut a totes marcant com a mínim un gol per temporada. La seva figura és molt respectada al vestuari i així ho demostren els seus companys. L'irlandès John O'Shea assegura que Giggs podria arribar als quaranta anys jugant a futbol: "és una absoluta llegenda".

stats