Esports Futbol 18/09/2012

Un gol de Cristiano a l'últim minut decideix un partit vibrant (3-2)

Una diana tardana del portuguès ha resolt un duel entre el Reial Madrid i el Manchester City amb pluja de gols a la segona meitat

Jordi Mestre
Higuaín sol davant el porter del City Joe Hart / FÉLIX ORDÓÑEZ / REUTERS

BarcelonaEl Reial Madrid ha superat (3-2) el Manchester City a la primera jornada de la fase de grups de la Champions. Amb Michael Essien a l'onze inicial però sense Sergio Ramos, els blancs no han pogut superar la meta rival durant els primers 45 minuts de partit. Tot i l'actitud conservadora dels anglesos, que han evitat arriscar i han preferit acumular el màxim d'homes per darrere de la pilota, els locals han sigut capaços de crear múltiples opcions de perill. Només la inspirada actuació de Joe Hart, el porter dels 'citizens', ha pogut evitar el gol del Madrid.

La segona meitat ha començat de forma similar. Buscant un joc més directe, Mancini ha substituït David Silva al minut 61 per Edin Dzeko. Mourinho, per la seva part, ha realitzat el moviment contrari, fent entrar Mesut Özil per Essien i buscant un major control del partit. La jugada, però, no li ha sortit com volia: l'exblaugrana Touré Yaya ha recuperat una pilota al mig del camp, ha conduit el contracop i ha assistit finalment el seu company Dzeko, que, sol dins l'àrea, ha superat Casillas sense dificultat. Mourinho ha reaccionat fent entrar Modric i Benzema, i els locals han retallat distàncies poc després gràcies a un xut de Marcelo, que ha entrat després de rebotar en un defensa. Una falta picada per Kolarov quan quedaven pocs minuts per al final ha tornat a trencar l'empat, però un gran gol de Benzema ha retornat les taules al marcador. A l'últim minut, Cristiano Ronaldo ha marcat el 3-2 definitiu després d'una errada en cadena de Kompany i Hart.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Varane, Pepe, Marcelo; Khedira (Modric, 72'), Xabi Alonso, Essien (Özil, 63'); Di María, Higuaín (Benzema, 72') i Cristiano Ronaldo.

Manchester City: Hart; Clichy, Nastasic, Kompany, Maicon (Zabaleta, 73'); Javi García; Nasri (Kolarov, 35'), Barry, Touré, Silva (Dzeko, 62'); i Tévez.

Gols: 0-1 Dzeko (68'), 1-1 Marcelo (75'), 1-2 Kolarov (84'), 2-2 Benzema (86) i 3-2 Ronaldo (89').

T. Grogues: Javi García (51'), Varane (61'), Kompany, (69') i Dzeko (89').