Copa del Rei
Esports Futbol 13/01/2011

El Reial Madrid, en un dels millors moments de l'any, rep un Atlètic de Madrid en hores baixes

Mourinho farà canvis a l'equip titular, però mantindrà els "intocables" Xabi Alonso i Cristiano Ronaldo; i confia poder donar cada cop més minuts a Kaká

Redacció
2 min
Mourinho conversa amb Sergio Ramos i Esteban Granero durant un entrenament

MadridLa Copa del Rei permet la reedició del derbi madrileny, en una competició en què el Reial Madrid torna a jugar els quarts de final, cinc anys després, per jugar-se un lloc a les semifinals. Els de Mourinho arriben en un bon moment, mentre l'Atlètic ho fa en el pitjor de tota la temporada.

Conscient de la necessitat de guanyar títols, José Mourinho es pren la Copa amb molta seriositat, i així s'entén que el portuguès hagi optat per alinear els seus principals jugadors, i tan sols fa rotacions en moments puntuals, com en la tornada de tràmit al camp del Llevant -amb l'eliminatòria ja sentenciada-.

Però aquests dos mesos que s'acosten -es juguen quarts i semifinals de Copa, i després arriben els vuitens de la Champions- fan que l'entrenador madridista es vegi obligat a mesurar esforços, i deixar alguns dels titulars a la banqueta; si bé homes com Xabi Alonso o Cristiano Ronaldo, imprescindibles en el plantejament de Mou, seran a l'onze inicial.

Així, es preveuen canvis a altres posicions. Álvaro Arbeloa tornarà a la defensa, Sami Khedira jugarà al mig del camp i és bastant provable que Esteban Granero ocupli la el lloc d'Özil. D'aquesta manera, tornarà a jugar Sergio Ramos, tot i que de central; Benzema continuarà essent el referent en punta d'atac, a l'espera que Kaká es recuperi definitivament, i Di María acompanyarà Ronaldo a les puntes d'atac. En un partit on no hi seran els lesionats Dudek, Pepe i Higuaín, a més dels descartats Mahamadou Diarra i Sergio Canales.

Per a l'Atlètic de Madrid, aquest és un derbi molt transcendent. No només perquè s'enfronten al seu etern rival -al qual no guanyen des de fa més d'onze anys-, també perquè la Copa ha passat a ser molt important per als matalassers després de caure eliminats a l'Europa League. A més, l'equip arriba molt tocat, anímicament, després de la derrota per 4-1 al camp de l'Hèrcules.

Per això, el principal objectiu dels de Quique Sánchez Flores és no encaixar cap gol al Bernabéu, per poder mantenir intactes les opcions de classificar-se al partit de tornada i, a més, ampliar una ratxa d'onze eliminatòries a doble partit superades, de manera consecutiva.

Per aquesta partit, l'entrenador matalasser farà alguns canvis en l'onze inicial. El més important dels quals, l'entrada de Diego Forlán -ja recuperat de l'esquinç de turmell- per formar parella atacant amb el 'Kun' Agüero.

Amb Reyes i Assunçao a l'extrem; el dubte és saber quins seran els dos jugadors al centre del camp, un lloc al qual opten Raúl García, Mario Suárez, Fran Mérida o fins i tot Juanfran Torres, que aquest dimecres ha tancat definitivament el seu fitxatge per a l'Atlètic.

En defensa, Luis Perea tornarà a ocupar el central, un cop ja recuperat de la lesió, i s'espera que Antonio López torni a la banda esquerra en el lloc de Filipe Luis. Qui és indiscutible és Ujfalusi, a la banda dreta, i David de Gea, a la porteria.

stats