Futbol
Esports Futbol 24/07/2015

El Madrid s'acomiada d'Austràlia amb triomf còmode sobre el Manchester City (1-4)

Rafa Benítez ha apostat per l'onze de gala en el segon partit de pretemporada dels blancs al continent oceànic

Roger Requena
Cristiano Ronaldo ha anotat el segon gol en l'amistós contra el Manchester City / QUINN ROONEY / GETTY IMAGES

BarcelonaEl Reial Madrid ha tancat amb més comoditat de l'esperada el seu segon i últim partit amistós de la gira per Austràlia. El seu rival, el Manchester City de Manuel Pellegrini, ha donat una pobre imatge i, sense Agüero, amb prou feines ha aguantat el tipus vint minuts, el temps que ha tardat Benzema, autor del primer gol de la pretemporada dels blancs, en obrir el marcador en rematar un centre des de la dreta de Bale. Benítez no ha reservat cap dels teòrics titulars, pel que l'aposta, davant més de 99.000 espectadors que han omplert el Cricket Ground de Melbourne ha estat des del primer moment no repetir l'imatge desdibuixada que va oferir l'equip blanc contra el Roma.

Malgrat han estat els anglesos els que han intentat portar la iniciativa durant els primers minuts, el Madrid ha respost amb contundència i efectivitat a la possessió estèril dels de Pellegrini. En cinc minuts (20 i 25), Benzema i Cristiano Ronaldo han situat el 0-2 al marcador que posava el partit de cara pels blancs. Fins llavors, però, el partit estava destacant més pels constants xocs entre jugadors de tots dos equips que per les ocasions de dues de les plantilles més cares del món. De fet, fins al gol de Benzema, el Madrid no havia arribat a porteria.

El gol ha despertat els blancs, que fins llavors es s'havien limitat a aguantar ordenats i replegats en la seva meitat de camp, esperant una errada rival per sortir al contraatac. Poques novetats en el plantejament de Benítez, que sembla haver desterrat el joc més possessiu del Madrid d'Ancelotti per recuperar la versió més tradicional del conjunt blanc, aquella que gaudeix corrent amb espais. Les facilitats que li ha posat en defensa el Manchester City han contribuït a que, al descans, els anglesos marxessin al vestidor amb tres gols en contra. En el segon, Ronaldo ha rebut sol dins l'àrea i, després de controlar còmodament la pilota, ha definit per sobre de Hart. En el tercer, Pepe ha rematat lliure de marca un córner (minut 44).

Penal regalat al City

El gol dels anglesos l'ha fet Touré, l'encarregat de xutar un penal que no s'hauria d'haver assenyalat en el temps afegit de la primera part, ja que Sterling, la gran aposta del City aquest estiu (han pagat 68 milions d'euros al Liverpool) havia controlat la pilota amb el braç abans que ho fes Sergio Ramos. Fins llavors, només Nasri, amb un xut tímid que ha blocat sense problemes Keylor Navas, havia estat capaç d'avisar a la porteria blanca.

Després del descans, el ritme i la tensió del partit han anat progressivament a menys, a mesura que el Madrid ha anat incorporant jugadors menys habituals de refresc. Casemiro, Danilo o Jesé han estat alguns dels substituts al descans, Cristiano, Ramos, Kroos, Bale i Marcelo han disputat 66 minuts, mentre que Pellegrini ha mantingut l'onze inicial fins el minut 68, en un clar missatge als jugadors, de qui esperava una reacció. Cheryshev ha tancat el marcador en culminar una gran jugada d'Isco.