LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 16/03/2011

Mourinho és l'aval per destrossar la maledicció de vuitens davant del Lió

Els blancs necessiten passar la barrera de vuitens per seguir somiant amb l'esperada dècima i deixar enrere la maledicció dels últims sis anys

Redacció
3 min
Ronaldo no jugarà aquesta nit per lesió.

BarcelonaEl Reial Madrid afronta la seva primera 'final' de la temporada per poder assolir l'objectiu més buscat per Florentino Pérez.

Amb aquesta finalitat el president va donar el comandament a José Mourinho, avalat per èxits en els seus equips a la Lliga de Campions.

La primera barrera que ha de passar són els vuitens de final, graó que el conjunt blanc no supera des de fa sis anys.



Ho intentarà avui en el retrobament amb un vell botxí, el Lió, després del 1-1 de l'anada. 

El 10 de març de 2004 el Reial Madrid va començar a escriure la seva llegenda negra en aquesta competició.

Des de llavors no avança a quarts de final de la competició més prestigiosa a nivell de clubs. La caiguda del prestigi madridista s'ha anat engreixant amb sonades eliminacions a les primeres de canvi.

Un rere l'altre, Juventus, Arsenal, Bayern de Munic, Roma, Liverpool i Lió han donat forma a una maledicció.



En la recerca de l'anhelada 'desena' i per acabar amb una sequera europea enquistada des de 2002, quan va conquistar la 'novena' a Glasgow, Mourinho es va posar a treballar amb un equip que s'agafa amb força al 'factor Bernabéu' per trencar la història recent.



El Reial Madrid ha guanyat tot el que ha jugat aquesta temporada al seu estadi, engreixant el rècord de Mourinho, que porta tres anys sense perdre una trobada com a local. Per si fos poc, entrenador i plantilla han demanat ambient a les grades.

Volen que es visqui una d'aquestes nits màgiques europees al Bernabéu que van passar a la història amb èpiques remuntades. 



En aquest cas no caldrà donar la volta a l'eliminatòria. El gol de Karim Benzema a Gerland situen amb un lleuger avantatge a un Reial Madrid que sortirà amb el seu equip de gala. Pel cap de José Mourinho només han passat dos dubtes. Són les dels laterals i Cristiano Ronaldo. 



Tots els focus apunten al portuguès. Sense ell, el Reial Madrid ha guanyat els seus dos compromisos lliga, però davant una cita que marca la temporada tots confien que estigui sobre la gespa. Arriba just. Recentment recuperat d'una lesió muscular al bíceps femoral esquerre.

Ningú dubte que forçarà. 

En defensa Mourinho té tres jugadors per dos llocs en els laterals. Entre Sergio Ramos, Marcelo i Álvaro Arbeloa tot indica que l'últim serà el damnificat.

Els possibles contraatacs del Lió condueixen a Mourinho a descartar la possibilitat de jugar amb Esteban Granero al mig del camp. Sami Khedira tornarà a l'onze com a parella de Xabi Alonso.



Mentrestant, el Lió arriba a Madrid sabedor que no és favorit per l'eliminatòria tot i que del Santiago Bernabéu sempre ha sortit amb el cap alt. 



Els francesos estan completant un gran mes, el millor dels últims anys, i semblen haver recuperat l'alegria d'anys passats i la vivesa del joc que va elevar la seva cota a Europa.

Quatre victòries i un empat en els cinc últims partits de lliga, amb 16 gols a favor i dos en contra en el seu campionat, han fet que els aficionats francesos recordessin el millor Lió, el dels set títols de Lliga consecutius. 



Ara, l'equip de Claude Puel ha de mostrar que l'augment de nivell no és només a escala domèstica i val també per al continent, cosa que pot aconseguir amb una classificació per a quarts de final.

El president lionès, Jean-Michel Aulas, va augurar que Mourinho sortirà a buscar l'empat a zero, un resultat que els valdria per superar els vuitens. Aquestes paraules van provocar la dura resposta del portuguès.



Els lionesos es recolzaran en la formació que ve donant-los tan bons resultats, com el triomf aconseguit el passat divendres contra el Rennes, segon de la taula. 



L'equip gal va recuperar la brillantor i la potència, amb un Lisandro convertit en líder. La principal dubte del tècnic passa pel defensa Aly Cissokho, que, encara que està a la seva disposició per a la trobada després de diversos dies absent per lesió, pot no tenir el ritme necessari per jugar.



El més apropiat per a substituir-lo és el jove Kolodziejc, un francès de 18 anys que ja va donar la talla contra el Rennes. A la banda dreta, l'absència per sanció del brasiler Bastos serà ocupada per Jimmy Briand.

stats