PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 03/02/2011

El Saragossa també podria ser comprat per milionaris àrabs, en aquest cas de Dubai

Agapito Iglesias, president i accionista majoritari del Reial Saragossa, negocia una opció de compra del club aragonès per part d'un fons sobirà d'aquest Emirat.

Redacció
2 min
Said Boutahar ha marcat l'únic gol del partit, que ha donat la victòria al Saragossa.

SaragossaSegons informa "El Heraldo de Aragon", el Saragossa podria ser el següent club de Primera Divisió en rebre diners provinents d'estats del Golf Pèrsic. En aquest, de l'Emirat de Dubai, un dels 7 Emirats que forma part de l'Unió d'Emirats Àrabs.

L'oferta llançada a Agapito Iglesias contempla el pagament d'un preu per la compra del club (tres milions d'euros si l'equip es queda a Primera més unes parts variables), l'assumpció del deute del club, que en aquests moments s'ha calculat en 130,9 milions d'euros, i l'alliberament dels avals personals de Agapito. En cas que el Reial Saragossa baixi al final de la vigent temporada, l'operació de compravenda no es veuria, en principi, entorpida per aquesta circumstància. Baixaria, això sí, el preu de la compravenda.

Agapito Iglesias, en tot cas, romandria al club fins a final d'aquesta campanya, per obrir un període de transició des de febrer a maig i, alhora, un procés ordenat de canvi, sense traumes o sobresalts, tant des del punt de vista societari com des d'una òptica esportiva.

La part compradora pretén dur a terme en les pròximes setmanes una exhaustiva auditoria del club per tenir un coneixement detallat de la realitat de la societat anònima esportiva, que en els darrers anys ha anat guanyant en complexitat. El Reial Saragossa transmetria als compradors les següents societats: Saragossa Sport Arena SL, propietària de la major part de l'accionariat del Reial Saragossa, Saragossa Real Estate, propietària de la pastilla requalificada de les oficines, i el Grup Esmeralda SL, societat dedicada a la intermediació de futbolistes.

Les clàusules del contracte de compravenda que s'està preparant és llarg i ple de precaucions. Variacions importants respecte de la situació patrimonial del club que pugui desvetllar l'esmentada auditoria, determinats 'vicis ocults' o incompliments poden ser motiu de resolució del contracte.

Les caixes d'estalvi aragoneses, que són les principals creditores del Reial Saragossa, coneixen aquest procés de negociació en què es troba immers el Reial Saragossa, si bé en les últimes hores han demanat més informació sobre la part compradora. En representació del capital Dubai està actuant a Saragossa el lletrat Aurelio Rodrigo Villuendas, especialitzat en dret mercantil. Aquest advocat, en cas de produir finalment la compravenda, ocuparia posteriorment la posició de director general del Reial Saragossa. La nova presidència seria per a Javier Abad, empresari del sector del moble, home vinculat al futbol regional i agent FIFA.

El capital Dubai preveu un nou projecte esportiu per al club, en què les figures més destacades serien Xavi Aguado i Gustavo Poyet. El primer ocuparia el càrrec de director esportiu. En llocs menys rellevants de l'àrea esportiva es pretén comptar amb Antonio Soriano, observador del Reial Madrid a Aragó, i amb Paco Rúa. L'actual estructura esportiva estaria cridada a una profunda renovació.

Cal recordar que aquesta setmana el Racing de Santander ja ha estat comprat per un empresari de l'Índia que té els seus negocis al Qatar, el mateix estat d'on prové el propietari del Màlaga i el nou patrocinador del FC Barcelona.

stats