LLIGA ARGENTINA
Esports Futbol 27/06/2011

El locutor més popular dels partits del River: "'Chúpenme los huevos, yo voy a seguir con River!'"

El River Plate ha baixat per primer cop en 110 anys d'història a Segona, provocant molts aldarulls però també un moment de ràdio històric.

Toni Padilla
2 min

BarcelonaAtilio Costa Febre, el narrador de la popular Radio Mitre dels partits del River Plate, a mesura que va veure que el seu equip no aconseguiria marcar els dos gols que necessitava per evitar el descens va iniciar un discurs durs, sense moderar-se ni evitar insults, on va deixar ben clar algunes de les claus per entendre el descens de l'equip "millonario".

En lloc de criticar l'actual equip o directiva, va atacar la gestió de José María Aguilar, president del 2001 al 2009. Perquè segon el periodista, els culpables del descens no són els actuals dirigents, com el president Daniel Passarella, president des de fa un any. "No ets l'únic culpable, Daniel", afirma.

A l'Argentina, el descens no el marca la classificació al final de temporada. L'AFA va apostar per un sistema de mitjanes. Es crea una classificació en què se sumen els punts aconseguits els tres darrers anys pels equips, dividint-los pels partits jugats. La classificació que marca el descens, doncs, és la resultant d'aquesta mitjana, fet que permet als equips grans jugar una mala temporada i no baixar. El River però, portava dos anys horribles, on havia sumat 41 i 43 punts, motiu pel qual l'actual equip estava obligat a sumar molts punts per evitar el descens. L'actual plantilla n'ha sumat 57, però ni així ha evitat caure a la promoció i després al descens.

Durant el seu relat, Costa Febre diu als jugadors, com el jove Lamela, que tampoc són els culpables. "Si aquest no és l'equip que ha baixat. Aquests nois son els que més punt han sumat, més enllà de la crítica al seu joc". Acte seguit, el periodista ataca a "l'home dels bigotis", referint-se a José María Aguilar. "Com creia en tu fa vuit anys quan eres a punt de ser president. On són les rates, la rata que marxa amb les butxaques plenes? Rates, xorros, lladres. Heu destrossat el River. Doneu la cara, aquí. Amb la gent comuna, que anima i segueix aquí. Mentiders, sàtrapes, ens heu deixat fets merda a tots".

Costa Febre, qui va ser portar a judici per Aguilar fa anys, es pregunta com "tres persones poden destrossar la salut de 14 milions de persones.". Aguilar va deixar el River amb un deute de més de 140 milions de dòlars, i l'actual directiva medita denunciar-lo perquè no apareixen altes xifres de diners de traspassos de jugadors a clubs europeus. La gestió d'Aguilar va estar marcada per traspassos estranys, com el de Javier Saviola al Barça. "On són els diners d'aquells grans traspassos a Europa de jugadors", es pregunta el periodista.

Costa Febre, qui sempre ha presumit de ser aficionat del River des de el bressol, conclou que "et prepares per la mort del teu avi, del teu viejo (pare), per si enterren els teus fills. Però no per veure el descens de River. Pateixo per la gent, per la salut de Don Amadeo i el Beto", referint-se a dues llegendes del club millonario, el porter Amadeo Carrizo i el davanter el Beto Alonso. Recordant els desplaçaments fets arreu del món per seguir a River, el periodista acaba afirmant: "Chúpenme los huevos, yo voy a seguir con River".

stats