Publicitat
Publicitat

FUTBOL INTERNACIONAL

Va jugar al Barça la temporada 1996/97

Ronaldo confirma que deixa el futbol als 34 anys

El brasiler Ronaldo, l'home que ha marcat més gols als Mundials, ha confirmat que abandona el futbol

"No puc aguantar més. Jo volia continuar, però no ho aconsegueixo. Penso en una jugada, però no la puc executar com vull. És l'hora de plegar, tot va ser massa bonic", ha manifestat Ronaldo a l'edició a internet del diari O Estado de Sao Paulo. Als 34 anys, el davanter del Corinthians farà una roda de premsa en què oficialitzarà la notícia que ja tothom coneix, a la seu del club de Sã<!--[if gte mso 10]> o Paulo.

L'exdavanter del Barcelona, Reial Madrid, Milan i Inter de Milà havia anunciat aquesta temporada que tenia un somni: guanyar la Copa Libertadores (l'equivalent a la Lliga de Campions a Sud-amèrica) i poder jugar el Mundiald de clubs, que el 2012 es farà al Japó. Ronaldo somiava poder penjar les botes el desembre del 2012 guanyant aquest Mundial de clubs al mateix escenari on va tocar el cel el 2002, quan va fer els dos gols del Brasil en la final del Mundial de seleccions davant d'Alemanya. El somni de Ronaldo, però, s'ha trencat, ja que el Corinthians, malgrat haver construït un equip ambiciós, ha estat eliminat en la prèvia de la Copa Libertadores pel Tolima colombià. L'afició del "timao" no ha acceptat la notícia, i fins i tot va llançar objectes als seus jugadors. Decepcionat, Ronaldo plega sense poder tancar el cicle guanyant un nou Mundial a Yokohama una dècada després d'aquells dos gols a Oliver Kahn.

El representant de Ronaldo, Fabiano Farah, ha comentat al diari Folha de Sao Paulo que "la decisió és seva, només seva". Marcat per les lesions que ha patit i pel sobrepès, Ronaldo acaba una carrera que va iniciar al Cruzeiro amb 17 anys. Al Brasil, s'ha gaudit del seu futbol sobretot amb la selecció. Campió del Mundial del 1994 com a suplent quan era menor d'edat, Ronaldo va jugar els Mundials del 1998, 2002 i 2006, on va marcar un total de 15 gols, fet que l'ha convertit en el màxim golejador en la història dels Mundials.

A nivell de clubs, el PSV Eindhoven el va portar a Europa, on el Barça de Josep Lluís Núñez el va fitxar el 1996. De blaugrana només jugaria una temporada. A les ordres de Bobby Robson, marcaria un total de 34 gols en 37 partits, alguns d'ells tan recordats com aquell al camp del Compostel·la. L'estiu del 1997, Núñez va preferir acceptar una gran oferta de l'Inter de Milà a retenir el " fenómeno". Del 1997 al 2002, Ronaldo jugaria a l'Inter, on guanyaria poca cosa (una Copa de la UEFA, el 1998) i patiria la primera lesió greu al genoll. El 2002, però, va renéixer al Mundial, i Florentino Pérez el va portar al Madrid perquè fos un altre galàctic. Al Madrid guanyaria dues Lligues, però nous problemes amb les lesions el portarien a fitxar pel Milan. Ronaldo, doncs, és un dels pocs jugadors que han jugat als dos rivals de la lliga estatal, i també als dos rivals de la ciutat de Milà.

El febrer del 2008, Ronaldo patiria la tercera lesió greu de la seva carrera, cosa que el faria abandonar el futbol italià i marxar al Corinthians, on no ha brillat, afectat per nous problemes físics. Ara s'acomiada del futbol amb un gran palmarès amb la selecció: 2 Mundials, 2 Copes Amèrica i 1 Copa Confederacions. A més, també va guanyar la Pilota d'Or i la Bota d'Or.

El palmarès de Ronaldo:

A nivell de clubs:

2 Copes de Brasil (Cruzeiro, 1993, i Corinthians, 2009)

1 Campionat Mineiro (Cruzeiro, 1994)

1 Copa holandesa (PSV, 1996)

1 Supercopa holandesa (PSV, 1996)

2 Supercopes estatals (Barça, 1996 i Madrid, 2003)

1 Recopa (Barça, 1997)

1 Copa del Rei (Barça, 1997)

1 Copa de la UEFA (Inter, 1998)

2 Lligues estatals (Reial Madrid, 2003 i 2007)

1 Copa Intercontinental (Reial Madrid, 2002)

1 Campionat Paulista (Corinthians, 2009)

A nivell de seleccions:

2 Mundials (Brasil, 1994 i 2002)

2 Copes Amèrica (Brasil, 1997 i 1999)

1 Copa Confederacions (1997)

A nivell individual:

Màxim golejador de la lliga holandesa (1995)

Màxim golejador de la Lliga espanyola (1997 i 2004)

1 Bota d'Or (1997)

1 Bota d'Or del Mundial (1998)

3 cops jugador de l'any segons la FIFA (1996, 1997 i 2002)

2 Cops Pilota d'Or (1997 i 2002)

ã

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT