Primera Divisió
Esports Futbol 28/12/2010

El doctor de Sergio Sánchez assegura que: "El cor del jugador ha tolerat bé 3 mesos d'entrenament intens"

Un any després que s'anunciés que Sergio Sánchez havia de deixar el futbol per una dilatació a l'aorta, i després de passar per quiròfan, el jugador està perfectament recuperat i tornarà a jugar

Natalia Arroyo
2 min
El cardiòleg del Sergio Sánchez, el Dr. Arturo Evangelista.

BarcelonaJa fa mesos que Sergio Sánchez veu proper el final a una dura història que, als seus 24 anys, li ha tocat viure. Al gener de l'any passat, se li va diagnosticar un aneurisme amb insuficiència aòrtica al cor, que li impedia seguir jugant a futbol. Després de diverses consultes mèdiques, va ser intervingut quirúrgicament a Alemanya pel Doctor Hans Sieber. Qui ha portat el seu cas clínic, però, ha estat el cardiòleg especialista de l'Hospital Vall Hebron de Barcelona, el Doctor Arturo Evangelista.

En declaracions a aquest diari, el doctor ha explicat perquè ara s'ha conegut la notícia. "Avui se li ha fet el darrer escàner i hem valorat que tot està al seu lloc, tot és estable, després que el Sergio s'hagi estat entrenant al màxim nivell els darrers 3 mesos. Hem analitzat com ha reaccionat el cor després de l'operació i tot està perfecte".

Evangelista ha explicat que el perill era l'aneurisme, i "ja es va solucionar quirúrgicament". "Era l'anomalia realment temerària. De naixement, en Sergio té un altre petit problema amb una vàlvula, però no l'impossibilita la pràctica d'esport al màxim nivell. L'aneurisme era el risc, i ja està corregit".

Sobre els possibles riscs afegits i les garanties de l'alta mèdica, el cardiòleg de la Vall d'Hebron ha estat clar: "Mai es poden saber les recaigues a llarg termini. Què passarà en 10 anys, és difícil de preveure. Hem d'anar controlant l'evolució, però a curt termini no hi ha d'haver cap problema ni hi ha cap risc alt. La resposta fins ara ha estat excel·lent i no té perquè deixar de ser així".

Ara, el jugador haurà d'anar seguint "uns controls cada mig any o anualment, per veure com evoluciona". Però, Evangelista deixa clar que és "un procediment habitual després d'una intervenció" i que el jugador "no ha de fer cap tractament, ni prendre's cap pastilla" i que no "s'haurà de limitar en res i podrà jugar de forma completament normal".

Sergio Sánchez "està eufòric", ha afegit. "Està molt content. Des del principi hem estat treballant molt, passant per una difícil operació, per solucionar el problema". També Arturo Evangelista ha reconegut sentir-se "molt satisfet" i confia "que tot segueixi igual en els propers controls i propers anys, seria la millor notícia pel jugador, la família, i per mi".

stats