Europa League
Esports Futbol 27/05/2015

El Sevilla supera 2-3 el Dnipro i torna a coronar-se campió de l'Europa League

Els d'Unai Emery han aixecat el gol inicial de Kalinic, amb gols de Krychowiak i Bacca, però han vist com Rotan igualava abans del descans. Al minut 73, Bacca ha tornat a marcar per donar el triomf als andalusos

Bacca regateja el porter Boyko en l'acció de l'1-2 del Sevilla davant el Dnipro

BarcelonaEl Sevilla torna a ser campió de l'Europa League. El conjunt andalús revalida el títol de la segona màxima competició continental, com ja havia fet en les temporades 2005/06 i 2006/07, quan també va coronar-se en dues ocasions consecutives. El conjunt d'Unai Emery ha derrotat per 2-3 el Dnipro ucraïnès a Varsòvia, en una final desbocada i atractiva, que ha tingut diferents alternatives en el marcador i que ha allargat l'emoció fins a l'últim sospir, malgrat el munt d'ocasions de gol que ha desaprofitat l'equip espanyol.

Que era una final s'ha notat en els primers minuts, que s'han jugat amb els dos equips volen aixecar ja el títol, com si en dos segons poguessin menjar-se els 90 minuts. Sevilla i Dnipro estaven inquiets, impacients, sobreexcitats. L'estat de la gespa a Varsòvia tampoc ha ajudat a trobar la precisió necessària en les accions que calmés els ànims. I en aquest frenètic inici, l'equip ucraïnès s'ha inventat una acció directa que li ha donat el primer gol. El davanter Kalinic ha pentinat una passada llarga des de la defensa per portar la jugada a la banda dreta, on Matheus ha pogut fer una centrada que el '9' ha rematat a porteria.

El cop no ha espantat un Sevilla valent, convençut de les seves possibilitats. La fortalesa defensiva dels ucraïnesos, que havien resistit amb la porteria a zero en molts partits decisius d'aquesta temporada, feia témer el blindatge rival. Però el Sevilla ha anat madurant el partit, estobant l'adversari i, en dues accions consecutives en tres minuts, ha capgirat el marcador. Primer Krychowiak, en un refús en un córner, i després Carlos Bacca, després d'una gran passada de Reyes, ha fet l'1-2.

Però l'impuls andalús s'ha vist frenat a l'últim tram del primer temps, quan el Dnipro ha avançat línies i ha començat a forçar errades en les primeres passades sevillistes. Les errades han anat generant perill prop de la porteria de Sergio Rico, que ha vist com, en l'últim xut del primer temps, ha encaixat el segon gol. Rotan, de falta directa, ha sorprès el jove porter andalús, massa poruc per cobrir el pal darrere la seva tanca defensiva.

L'empat ha rebaixat l'eufòria dels dos equips, molt més reservats en el segon temps. El Dnipro ha volgut estirar el seu pla principal, recollit defensivament a l'espera del contraatac decisiu. El Sevilla, en canvi, ha assumit el pes del partit, però sense destapar-se tant com en alguns moments dels primers 45 minuts. Però el domini andalús era evident, palpable i, fruit d'aquesta insistència, ha arribat el premi. Bacca ha enganxat una pilota filtrada per Vitolo després d'una cadena de refusos, i ha afusellat el porter Boyko.

La gestió de l'avantatge, aquest cop, ja no se li ha escapat al Sevilla, malgrat les escomeses orgulloses d'un Dnipro que ha intentat, fins al final, donar la sorpresa i forçar la pròrroga. L'ensurt l'ha donat, a falta de tres minuts, Matheus, que ha caigut desmaiat, tot sol. Ha hagut d'abandonar el terreny de joc en camilla.